czwartek, 21 czerwca 2018

Betoniranje

  Betoniranje

Označbe betonskih razredov

Digitalni indikator blagovne znamke B6,5 pravi, da lahko uporabljena podlaga po utrjevanju vzdrži obremenitve do 6,5 MPa. Zelo logično je, da višja je ta številka, višja je cena betona.
  Betoniranje

Ali je mogoče temeljiti z deli

Pri polnjenju trdne temelje hiše zahtevane količine betona pogosto presegajo več kubičnih metrov. Velika gradbena podjetja rešujejo ta problem s pomočjo težkih strojev - mešalnik in betonsko črpalko, z njihovo pomočjo se raztopina premeša in napolni v opaž. Vendar takšna oprema ni vedno dostopna zasebnim razvijalcem, poleg tega pa na majhnih območjih morda ni dostopnih cest za težko opremo. Mešalec betona bo pomagal delno rešiti problem, vendar so količine raztopine, pripravljene v enem bremenu, omejene. Hkrati imajo gradbeniki vprašanje: ali je mogoče zapolniti temelj v delih? Ali bo to vplivalo na uspešnost lastnosti in moč fundacije?
  Betoniranje

Izkopavanje pod temeljom

Tla za prihodnjo podlago se odstranijo v skladu z vrsto izbrane temelje. Za monolitno ploščo je to temeljna jama pod celotno prihodnjo hišo, za trakove temelj - jarko, za zbirko pilotov ali stolpcev - jamo krožnega ali pravokotnega prečnega prereza.
  Betoniranje

Fundacija, pritličje

V gradbeništvu pripomoček ustanove pomeni tudi izvedbo kompleksnih del, ki vključujejo hidroizolacijo temeljev in slepe površine. Visokokakovostno hidroizolacijo temeljev z modernimi materiali je ključ do dolge življenjske dobe betona.
  Betoniranje

Učinek podtalnice in podtalnice na temelj

Vse vode pod zemljo so pod zemljo. Vsi od njih negativno vplivajo na glavno značilnost tal, ki je določena s stopnjo zbijanja in zmožnostjo nasičenja z vlago. Zato načrtovanje in gradnja temeljev upošteva vse spremembe v tleh, tako med gradnjo kot tudi sčasoma.
  Betoniranje

Priprava za prelivanje betona

Preden se konkretna raztopina prilagodi gradbišču, skrbno preverite trdnost opažnega materiala, preverite njegove dimenzije z risbami. Če najdete vrzel, jih zapnite in preprečite nepravilnosti na notranji površini.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty