czwartek, 21 czerwca 2018

Montaža strešne ograje

  Montaža strešne ograje

Vrste strešnih ograj

Glede na različne parametre (strešni material, višina stavbe, uporaba strehe s strani stanovalcev ali obiskovalcev stavbe, nagib strehe) so na strehi nameščene različne vrste strešnih ograj.
  Montaža strešne ograje

Danes obstaja veliko različnih materialov za strešne ograje:

  • Pocinkano jeklo;
  • Iz nerjavečega jekla;
  • Aluminij;
  • Baker.
Priporočljivo je, da izberete strešno ograjo po strešni prevleki, na primer, če je premaz iz nerjavnega jekla, potem mora biti ograja iz iste kovine. In višina ograje mora ustrezati dimenziji in višini strehe, ki je zapisana v gradbenih šifrah.
  Montaža strešne ograje

Značilnosti strešne ograje

Jeklo se pogosto uporablja kot glavna surovina. Dekorativni premazi različnih barv so dodatno uporabljeni za strukturo, ki nosijo tako zaščitno kot estetsko funkcijo.
  Montaža strešne ograje

Standardna oprema, gradnja ograj in možnih materialov

Standardni komplet kovinskih ograj za streho vključuje stojala iz profilne kovine, kot tudi prečke, držala in različne dele za pritrdilne elemente (vijake, matice, vijake itd.).

Dekorativne lastnosti ovir

Kovinska profilna ograja na strehi zunaj je prekrita z zaščitno in dekorativno plastjo, ki omogoča zaščito jekla pred korozijo in negativnim vplivom zunanjega okolja. Zaščitni sloj lahko podaljša življenjsko dobo konstrukcije na 50 let. Izkušenim oblikovalcem omogočajo, da izberejo dele ne le po svoji obliki, ampak tudi z barvno identiteto z glavnim materialom strešne kritine.
  Montaža strešne ograje

Postopek namestitve

Vgradnja strešnih ograj, katerih cena je odvisna od velikosti in vrste strehe, vključuje več zaporednih del. Najprej morajo strokovnjaki označiti kraje, kjer bodo pritrjeni pritrdilni elementi podpornih elementov. Nato namestite nosilce za strešne ograje s pomočjo vijakov in gumijastih tesnil, ki zagotavljajo hidroizolacijo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty