wtorek, 19 czerwca 2018

Soočanje z zidovi

  Soočanje z zidovi

Priprava za oblogo

Preden se lotite takšne operacije kot polaganje opek, izdelanih z lastnimi rokami, je treba ta proces vsaj malo proučiti. To bo super, če v svojo ekipo vključite osebo, ki ima vsaj nekaj izkušenj pri tem delu. V vsakem primeru ne nadaljujte sami.
  Soočanje z zidovi

Zidarski opečni zidaki: Vrste zidarn, tehnologija, pouk.

Gradbeni material »opeka« je znana že od antičnih časov. Za informacije o posušenih opekah iz glinenih materialov glej kitajske in rimske vire. Naravni, naravni kamen, čeprav je bil na voljo, je zahteval veliko predobdelave. Pozitivni premiki v gradbeništvu s spremembo postopkov obdelave gline so očitni. Opeka se je začela uporabljati ne le za gradnjo, temveč tudi za obloge stavb iz kamna, blazinice, lesa in drugih materialov.
  Soočanje z zidovi

Obloge: Naročilo

V vlogi navedite najbolj popolne informacije: obseg dela; vrsta opeke (klinker, glazirana, keramična, silikatna, hiperprispevana), vrsta fasadnega zidu (navesti tehnologijo, dodati sliko z želenim okrasjem) itd.
  Soočanje z zidovi

Značilnosti materiala

Prednja opeka, ki se najpogosteje sooča, je iz iste surovine kot navadna, vendar ohranja natančnejše geometrijske dimenzije. Napaka v dolžini izdelka je 4,4 mm, širina - 3,3 mm, debeline 2,3 mm. Površina je lahko gladka, strukturirana - na primer z divjega kamna ali glazirana, vendar s kakršno koli teksturo ne vsebuje razpok, čipov in drugih okvar. Dolga stran obrazne opeke se imenuje žlica, zadnjica se pokrije, podporna površina je postelja.
  Soočanje z zidovi

Soočiti se s svojim

To je precej zamuden proces, ki zahteva sodelovanje dveh zidarjev. Pomočnik bo potreben za predložitev materialov in izvedbo vezave. Polaganje opeke na domu se začne s pripravljalnimi ukrepi:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty