wtorek, 19 czerwca 2018

Suhi estri pod toplo nadstropje

  Suhi estri pod toplo nadstropje

↑ Kaj je estrih za talno ogrevanje?

Pri vgradnji ogrevalnega sistema se površina talne površine uporablja za estrih na topli tleh. Plast betona pokriva kabel, prodira skozi vse praznine in napolni prostor med zavoji. Tako je ogrevalni sistem znotraj betonskega estriha, ki ga zanesljivo izolira od zunanjega okolja, kar zmanjšuje izgubo toplote med delovanjem.
  Suhi estri pod toplo nadstropje

Vgradnja sistemov talnega ogrevanja v suho estrih

Po principu njihovega dela so te grelne naprave razdeljene na vodo in električno energijo (film, kabel in palica). Toda preden razmislimo o namestitvi vsakega sistema v suhi kravato, bomo določili orodja in materiale, ki jih potrebujemo za izvedbo te operacije.
  Suhi estri pod toplo nadstropje

Za kaj je estrih potreben?

Estrih - plast betona, malte, ki se nanese na katero koli površino. Pod toplim nadstropjem pod klasično različico talnega ogrevanja (kabelska tla) je potrebno večkrat izvesti podlago in vsakič, ko opravlja nekoliko drugačne funkcije. Lahko jih opredelimo takole:
  Suhi estri pod toplo nadstropje

Ogrevanje vode brez estriha to storite sami

Ogrevanje vodnega tlaka brez estriha na območjih, kjer je beton težko ali nemogoče napolniti, na primer v hišah z lesenimi stropi, z majhno višino prostora, ki ni namenjen za napravo običajnih toplih podov ali v prostorih, ki jih ni mogoče dostaviti v beton.
  Suhi estri pod toplo nadstropje

Kaj je suh estrih?

Suh estrih je dobil ime, ker ko je nameščen, ni mokrih procesov, ki so vezani na cementna dela. Posledično se zmanjša intenzivnost dela in čas popravila, obstaja verjetnost enostavne lokacije komunikacijskih linij, visoka toplotna zaščita tal in zagotovljena potrebna zvočna izolacija.
  Suhi estri pod toplo nadstropje

Ogrevana tla brez betonskega estriha

Cevi s toplo vodo so običajno nameščene v betonski spoji tla. V zasebni leseni hiši in v drugih hišah z lesenimi stropi je priporočljivo, da grelno dno z ogrevalnim krogotokom brez betonskega estriha. Takšen nadstropje se pogosto imenuje suho toplo nadstropje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty