poniedziałek, 18 czerwca 2018

Debelina betonskega estriha na dvorišču

  Debelina betonskega estriha na dvorišču

Priprava za glavna dela

Kopanje velikega dela tal - delo je dolgotrajen in dolgotrajen, tehnologija pa vključuje tak proces in verjetno ne bo brez nje.
  Debelina betonskega estriha na dvorišču

Pripravljalne faze

Če želite storiti vse v redu, morate pripraviti dobro mesto. Ladjedelnica mora biti skrbno načrtovana. Natisnite, kateri del bo betoniran in kateri del je namenjen zasaditvi zelenih površin. Načrtujte kraje, kjer bodo položene vrtne poti, kamor boste parkirali avto itd. Če imate dovolj prostora, načrtujte poti, da lahko udobno hodite, tj. Po najkrajši poti. V nekaterih državah pri ustvarjanju parka uporabite ta način. Pred polaganjem parkskih parkov je park nekaj časa odprt za obiskovalce. V tistih krajih, kjer so ljudje potopili poti in utrdili poti in ulice.
  Debelina betonskega estriha na dvorišču

Predhodno delo

Najprej morate izravnati tla in se znebiti zgornje plasti zemlje s koreninami trave. Nato pripravite blazino ruševin, ki je nato maksimalno stisnjeno - za to dodamo majhno plast peska za prevleko od zgoraj. Debelina sloja ruševin je najmanj 15-20 centimetrov. Pogosto je ta plast še bolj debela, še posebej, če se poleg ruševin v njej uporabljajo tudi gradbeni odpadki - zlomljene opeke, ostanki starega betonskega tlaka in podobno. Obstajajo tudi nasprotni primeri - če je tla na dvorišču težka, tampirana, brez trave, potem lahko poskusite brez ruševin.
  Debelina betonskega estriha na dvorišču

Pripravljalna dela pred prelivanjem betonske mešanice dvorišča

Pred betoniranjem je treba s površine dvorišča odstraniti šibke sloje tal, po katerih je celotno območje napolnjeno z ruševinastim slojem debeline okoli 200 mm. Klesan kamen je temeljito stisnjen. Z močnim betoniranjem tal se lahko izvede brez dodatnega drobljenega kamna.
  Debelina betonskega estriha na dvorišču

Betoniranje dvorišča z lastnimi rokami: pripravljalno delo

Težko je z roko zlagati ogromno količino tal, vendar brez tega ne moremo rešiti vprašanja, kako betonirati dvorišče. Načeloma lahko nalijte skladbe in blazinice na vrhu poravnane baze. Samo v tem primeru boste morali dodatno dostaviti zemljo, kar je precejšen finančni strošek. Na splošno si oglejte razmere, če je ladjedelnica neplodna osnova in brez dodajanja rodovitne zemlje ni dovolj, potem je betoniranje možno brez odstranjevanja zemlje.
  Debelina betonskega estriha na dvorišču

Faza 2. Vloga ojačitve pri betoniranju

Ne glede na debelino betona, tudi če je nadnaravno, ima beton težnjo po razpokanju. Praviloma se pojavijo razpoke na mejah povezave betonskih delov, ki so napolnjene z intervalom dneva. Verjetnost razpokanja je zelo visoka, če v delu ni ojačitve ali kovinske mreže v betonu, tudi če je med delom prešlo več kot 24 ur.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty