środa, 20 czerwca 2018

Polaganje opeke

  Polaganje opeke

Zidna zidarska tehnologija

Kateri koli način zidanja s svojimi rokami je bil izbran, je še vedno, po nekaj linij, ki jih je treba povezati. Zahvaljujoč spoju, šiv postane veliko bolj zanesljiv in gosti. V neposredni odvisnosti od uporabljenega orodja lahko šivi dobijo natančno podobo, ki je potrebna.
  Polaganje opeke

Potrebna orodja in gnetenje

Lopatica se uporablja za pobiranje raztopine, jo postavite na dno, pobirajte presežek, ki je prišel iz priključnih šivov. Brez lopatic se bo delo ustavilo, to je kot delovna roka zidarja. Vrstice morajo biti strogo navpične in vodoravne, nadzirati njihovo raven gradnje in vodo. V nasprotnem primeru bodo celo nevidna izkrivljanja v zidu povzročila nepopravljive posledice.
  Polaganje opeke

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Polaganje opeke

Opečne opeke, polaganje opek za spajanje

Polaganje opeke za spajanje se nekoliko razlikuje od grobega polaganja. Klinker opeka se uporablja za polaganje opeke, zato jo je treba skrbno položiti, da se ne umazate, šivi morajo biti enaki in vezeni, šivi lahko drugačne barve.
  Polaganje opeke

Opeka, ki se spoji pod spajanje: procesne nianse

Preden nadaljujemo do neposredne rešitve vprašanja, kako postaviti opeko pod vezavo, se najprej ukvarjamo z vprašanjem, o čem je vse. Po mnenju mnogih ljudi je spajanje posebno orodje, ki tvori lep obrazni šiv. Toda mnogi ljudje pozabljajo, da je spajanje neke vrste vzorec, ki vam omogoča ohranjanje enake razdalje med posameznimi opekami. V večini primerov to orodje ima dolžino polovice ali velik del opeke, ki vam omogoča enostavno uporabo za poravnavo zidov.
  Polaganje opeke

Materiali in oprema za opeke

Odvisno od namena stene se lahko uporabljajo trdne ali votle opeke (imajo visoko toplotno in zvočno izolacijo). Prav tako se lahko uporabljajo glinene ali silikatne opeke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty