piątek, 22 czerwca 2018

Vrste zemeljskih površin

Vrste zemeljskih površin

Rezultat razvoja tal je zemeljska struktura, ki je inženirska konstrukcija, izdelana iz tal v masivu tal ali postavljena na površini tal. Delež zemljanih del:

Razvrstitev zemljišč

Glede na življenjsko dobo (trajanje uporabe) - trajno in začasno. Stalne konstrukcije so sestavni elementi objektov v gradnji in so namenjeni za njihovo normalno delovanje. Takšne strukture vključujejo kanale, izkopavanja in nasipove cest in železnic, jezove hidravličnih konstrukcij, vodnjake za oskrbo z vodo itd. Začasne zgradbe se postavljajo med gradnjo zakopanega dela stavb in objektov, inženirskih omrežij. Po tem so delno ali popolnoma izločeni (slika 1)
  Vrste zemeljskih površin

Sorte zemeljskih površin v gradbeništvu

Zemeljska dela zagotavljajo pripravo lokacije za prelivanje ali polaganje temeljev in nadaljnjo gradnjo. Toda za dober rezultat, kopanje jarkov, jam, jame za temelje, stebre, vodo, plinovode in kable je treba izvajati v strogem skladu s projektno dokumentacijo. Po končani gradnji se odstranijo tla, čiščenje mest od smeti in njihovo izboljšanje.
  Vrste zemeljskih površin

Zemeljska dela: glavne vrste

V procesu izkopavanja je pomembno izbrati pravo opremo za izvedbo, organizirati pravočasno odstranjevanje tal iz razvitega območja in dati pravilno definicijo zemeljske strukture, ki razlikuje med:
  Vrste zemeljskih površin

Vrste zemeljskih in zemeljskih površin. Podroben opis in razvrstitev

Izkopavanje - razvoj tal, ki vključuje napravo izkopov, gradnjo nasipov za izdelavo zemeljskih površin. Zemljišča so odvisna od njihovega namena in zahtevane življenjske dobe tako trajne kot začasne.
  Vrste zemeljskih površin

Druge vrste zemeljskih površin, pripravljalna, povezana in ojačana dela.

1.55. Standardi predvidevajo gradnjo nasipov v močvirjih s globino najmanj 0,5 m od naslednjih vrst: 1 - močvirja, napolnjena na dnu, s šotorom stabilne konsistence; 2 - močvirja, napolnjena na dnu, s šoto nestabilne konsistence, skrite pod rastlinskim koreninskim pokrovom; 3 - močvirja, napolnjena z močvirnim blatom in vodo s šotoro ali brez nje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty