środa, 20 czerwca 2018

Ogrevanje fasadne mineralne volne pod tiru

Mineralna volna pod tiru

Za pritrditev izolacije in naknadno vgradnjo tiru morate ustvariti kovinski ali leseni zaboj. Izbira materiala za napravo za letenje je odvisna od konstrukcijskih značilnosti konstrukcije. Predvsem namestijo dvojni zaboj, ki ne zagotavlja le zanesljive pritrditve mineralne volne, ampak tudi prezračevalne reže med obrnjenim materialom in izolacijskim slojem.

Kako izolirati fasado hišne mineralne volne pod tiru

Ko so zidovi pripravljeni, lahko začnete namestiti vodilni profil. Začetni profil je pritrjen vzdolž hiše po prej označeni črti, imenovan je tudi osnovni profil, služi kot podporni vodnik za izolacijo, ki zagotavlja podporo spodnji vrsti in jo varuje od glodalcev od spodaj. Profil je pritrjen na steno z mozniki na razdalji 60 centimetrov od tal.
  Ogrevanje fasadne mineralne volne pod tiru

Ogrevanje fasade: pena ali mineralna volna

Posebnega odgovora na to vprašanje, po vsej verjetnosti, ni mogoče najti. Vsaka svojo lastno odločitev skrbno pretehta vse prednosti in slabosti. Torej, oba grelca imajo približno enako toplotno prevodnost. Vendar ima mineralna volna dobro prepustnost hlapov, kar pa ni mogoče reči glede polistirenske pene. Zato, če govorimo o lesenih hišah, je njihova izolacija s penasto plastiko nepraktična - lesene "dihalne" stene bi morale biti zaščitene s paropropustno izolacijo, na primer mineralne volne.
  Ogrevanje fasadne mineralne volne pod tiru

Sodobni izolacijski sistemi

Pojav novih gradbenih materialov (mineralne volne, polistirenske pene) spremlja razvoj novih tehnologij za njihovo uporabo. Morda nasprotno - v proizvodnji novih gradbenih materialov se upoštevajo značilnosti njihove uporabe. Večno vprašanje o primarnosti "piščanca in jajc". Kratke značilnosti starih in novih (pogosto dobro pozabljenih starih) načinov izolacije fasad zgradb in objektov.

Tehnologija segrevanja fasade hiše mineralne volne

Tehnologija in vgradnja toplotne izolacije fasade z mineralno volno so procesi, ki ne zahtevajo resne priprave, zato delo z lastnimi rokami pri izolaciji hiše ne bo oteženo. Vredno je, da se seznanite s postopnimi akcijami dela in majhnimi trikovami polaganja.

Pena - hitro, vendar ne vedno dobro

Razmislite o izolaciji fasade pod oblogo stran s peno. Ta material je enostaven za namestitev. Je lahka in precej toga, zato je trdno pritrjena na stene ali pritrjena z njimi s pomočjo posode v obliki dreves.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty