piątek, 27 lipca 2018

Tehnologije estrih talnih oblog

  Tehnologije estrih talnih oblog

Talne obloge: kaj so oni?

Seveda, vprašanje izravnave tal ni vedno preprosto. Prva težava, ki se pojavlja pri razvijalcih, je izbira ustrezne vrste estriha. Dejansko je popolnoma lažje določiti najboljšo možnost, če poznate posamezne značilnosti vsake od njih. Strokovnjaki prepoznajo tri vrste:
  Tehnologije estrih talnih oblog

Kaj je talni estrih?

Obstaja veliko vrst in vrst talnih estrihov. Pri popravilu stanovanj, stanovanjskih prostorov in majhnih pisarn uporabljajo predvsem tri vrste nadstropij, ki jih želimo omeniti:
  Tehnologije estrih talnih oblog

Mokro podno podlogo

Grobo talno estrihe, ki se uresničuje po klasični tehnologiji, lahko izdelamo s konkretnimi ali posebnimi raztopinami, ki se gnetijo iz že pripravljenih predpakiranih mešanic. V prvem primeru je beton mogoče industrijsko izdelati in ga napeljati do predmeta vzdolž črpalke malteške črpalke, na betonskem mešalniku ali ročno (pri izlivanju podlage v majhne prostore, kot je balkon), na mestu od posameznih komponent.
  Tehnologije estrih talnih oblog

Namenski estrih

Poleg izravnave talne obloge, spojnik daje površini želeno togost. Poleg tega talni estrih, položen na sloje toplotne in zvočne izolacije, ustvarja normalizirane vrednosti absorpcije toplote in zvočne izolacije tal. Pod kravato lahko skrijete električno ožičenje v cevi ali valovitem, električnem in vodnem ogrevanju elementov ogrevane talne površine. Estrih je lahko zaključna površina ali vmesna plast za polaganje končnih slojev tal.

Kako in kakšen estriram sami?

Sodobni apartmaji ali stari stanovanjski stebri se redko ponašajo z ravno podnožjem. Zato se prej ali slej pojavlja vprašanje o njegovi popravitvi. Da bi to naredili, uporabite postopek, kot je estrih. Podrobneje razmislimo o tem, kakšne vrste estrih so, kakšne so njihove značilnosti, pa tudi bomo preučili tehnologijo polaganja estriha in glavnih faz njegove razporeditve.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty