środa, 25 lipca 2018

Zaključna dela v visokih zgradbah

  Zaključna dela v visokih zgradbah

Zaporedje gradbenih in zaključnih del.

Zaporedje gradbenih in zaključnih del. Proces gradnje stavbe je sestavljen iz sklopa del, izvedenih v določenem zaporedju.

Načela osnovnega načina toka

Z uporabo osnovnih načel organizacije tokov industrijske proizvodnje in ob upoštevanju posebnosti gradbenega sektorja so bila za gradnjo homogenih gradbenih objektov razvita naslednja načela in zaporedje načrtovanja tokov:

2. Pogoji dela in zahteve za potrebno gradbeno pripravljenost za ometanje stavb na splošno in površin, ki jih je treba ometati

Proizvodnja ometov se lahko začne po zaključku zahtevanega obsega vseh splošnih gradbenih del pred zaključnimi deli, pa tudi organizacijske pripravljalne dejavnosti, izven kraja in pripravljalno delo na kraju samem.
  Zaključna dela v visokih zgradbah

Notranja zaključna dela

Zunaj se zdi, da ni nič bolj zapleteno, kot je gradnja večnadstropne stavbe. Da, seveda gradnja ni enostaven proces, ki zahteva veliko vlaganje časa in virov. Vendar pa, ko je dom ali pisarna pripravljena, se pojavi vprašanje končne sobe. Golobne stene so neprimerne za izkoriščanje, poleg gradnje hiš iz opeke, betonskih blokov in drugih materialov zahtevajo različne vrste zaključnih del kasneje. Izbira metod načrtovanja sten, predelnih sten, plošč, tal in stropov bo odvisna od desetine dejavnikov, od pogojev uporabe in konca do odločitev oblikovalca.
  Zaključna dela v visokih zgradbah

Splošna gradbena dela

Splošna gradbena dela so širok spekter več profilov za postavitev gradbenega okvirja (škatle) brez upoštevanja visoko specializiranega dela: notranja dekoracija, namestitev komunalnih omrežij itd.

Monolitna betonska dela na velikih gradnjah in v zasebni stavbi

Monolitna gradnja postaja vedno bolj priljubljena gradbena tehnologija. Trdni okvir, ki je oblikovan med trdno konstrukcijo, je zelo trpežen. Uporaba opažev različnih oblik vam omogoča izvajanje različnih arhitekturnih rešitev. Monolitna gradnja se uporablja za gradnjo tako poslovnih zgradb kot stanovanjskih zgradb. Izvajamo tudi monolitno delo pri gradnji parkirišč, skladiščnih kompleksov (razen monolitnih sten - izdelava industrijskih betonskih podov za skladišče in delavnico). Pri gradnji športnih objektov uporabljamo in načrtujemo monolitne strukture armiranega betona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty