czwartek, 26 lipca 2018

Tehnologija gradnje streh

  Tehnologija gradnje streh

Izbira strehe: tipi strehe

Na izbiro vrste gradnje vplivajo dejavniki, kot so lokacija hiše in podnebne razmere. Če je podnebje, v katerem živite, vetrovno, potem bo ravna streha najboljša izbira. Če v vašem kraju prebivajo pogosto deževati, potem morate razmišljati o gradnji pokončne strehe. Seveda bo tehnologija gradnje različnih premazov drugačna.
  Tehnologija gradnje streh

Gradnja mansardne strehe

Faza 1 - Načrtovanje

Na prvi stopnji izgradnje mansardne strehe nad hišo je potrebno določiti, katero vrsto gradnje bo optimalno za gradnjo. Obstajajo naslednje vrste mansard struktur (slika 1):
  Tehnologija gradnje streh

Splošne konstrukcijske zahteve

Streha hiše je eden od najpomembnejših elementov stavbe, ki zagotavlja ustvarjanje udobnih življenjskih pogojev. Streha stavbe morajo izpolnjevati tri osnovne zahteve:
  Tehnologija gradnje streh

Preprečevanje poškodb strehe

Strukture te vrste imajo eno večjih pomanjkljivosti: velika količina padavin ima zelo negativen učinek na njih. Snežne snežne padavine so še posebej nevarne, saj z njimi se na streho pritrdi plast snega.
  Tehnologija gradnje streh

Značilnosti strešnega materiala

Seznam prednosti tega strešnega materiala je sestavljen iz številnih točk. Prvič, strokovno tla imajo visoko sposobnost nosilnosti. Drugič, ima relativno majhno maso. Tretjič, pri pravilnem delovanju izdelek ni dovzeten za korozijo - trajalo bo dolgo časa. In to ni vse.

Izračun sistema trmov

Najsvetlejši in najbolj izrazit predstavnik razreda pokvarjenih streh je pentagonalen dizajn z jasno razliko v pobočjih pobočij. Tudi, ne da bi se s tem ukvarjali s specifičnostjo svoje konstrukcije, lahko razumemo, da je sestavljen iz dveh stopnic, ki jih dvignemo na drugo. Na spodnji trdni ravni je podstrešje, ki je dalo drugo ime pokvarjenim streham. Manjša voluminozna vrhnja stopnja krona spodnjega dela določa obliko strukture v območju grebena.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty