środa, 25 lipca 2018

Varjene strešne vrste

  Varjene strešne vrste

Strešno kritje - na kratko o vseh njegovih sortah

Kovinska ploščica - trpežna, lepa, vendar hrupna

Ta strešna kritina se včasih ne razlikuje od dragih keramičnih ploščic. Kovinska ploščica vsebuje hladno valjano jekleno pločevino (debeline 0,4 mm do 0,5 mm) s cinkno prevleko, ki je za zanesljivost prekrita z eno od vrst polimerov. Na vrhu je nameščen zaščitni lak, v notranjosti pa je nekaj več plasti. To je še posebej primerna, kot tudi pasivna aluminijasta prevleka. Končni list je zelo lahka - od 3 do 5 kg 1 m2.
  Varjene strešne vrste

Kakšna je zgrajena streha in vrste?

Pogosto za ravne strehe se uporabljajo materiali za valjčno valjanje. Izdelane so na podlagi platna in so sestavljene iz polimera z bitumenskimi komponentami.
  Varjene strešne vrste

Prednosti bituminoznih polimernih materialov ↑

Osnova strešnega materiala je najpogosteje uporabljala fiberglass iz poliestra ali steklenih vlaken. Polimerne bitumenske zmesi nanesemo z zunanje in sivke strani. V nekaterih sortah se na zgornji sloj doda dodatni sloj finih čipov (sljude, peska ali skrilavca). Za izdelavo mehkih streh se uporabljajo tudi modificirani bitumenski sestavni deli iz umetne gume (stiren-butadien-stiren) ali ataktičnega polipropilena (umetna plastika).
  Varjene strešne vrste

Impregnacija oksidiranega in polimeriziranega bitumna ↑

Delitev vseh izdelanih zidanih strešnih materialov se izvaja po več merilih, med katerimi je tudi bitumenska zmes, ki se uporablja kot impregnacija:
  Varjene strešne vrste

Vrste valjanih materialov

Vsi zidani strešni materiali imajo osnovo. Vodotesne lastnosti deponirane strehe zagotavljamo z uporabo več dodatnih slojev. Za zunanjo uporabo se uporablja poseben preliv (grobozrnat, drobnozrnat), ki ga lahko izdelamo iz skrilavca, sljude ali peska. Včasih ima deponirana streha zunanjo plast v obliki kosmičev, folije, fiksirane na zunanji plasti.

Popravka mehke strehe - tehnologija in montaža. Katere so vrste mehkih streh - mehka streha, membranska streha, bitumenske in mehke ploščice

Rafinirane oblikovne ideje in kompleksne arhitekturne oblike pogosto zahtevajo uvedbo inovativnih, sodobnih rešitev za izgradnjo strehe. V tem primeru je najuspešnejša možnost nakup mehke strehe, ki vam bo pomagala pri realizaciji celo najbolj zapletenega projekta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty