niedziela, 22 lipca 2018

Opeka tehnologija na pol opeke

  Opeka tehnologija na pol opeke

Uporaba zidakov na pol opeke

Zidarstvo v pol-opeko, ne morejo nositi. Torej, stene, na katerih naj bodo plošče, talne grede in strešni nosilci podprti, ne smejo imeti debeline 120 mm.
  Opeka tehnologija na pol opeke

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Opeka tehnologija na pol opeke

Kako postaviti opeke, osnovne tehnike

Pomemben pogoj za kakovostno steno je pravilna sestava raztopine. Za 1 del cementa M400 je potreben 3 deli peska (frakcija 2 mm) ali 4 delov, če se vzame cement M500. Kot merilo se navadno uporablja 10-litrska vedra (v njej se položi 12 kg peska ali 14 kg cementa). Voda dodaja 0,5 - 0,7 litra na 1 kg cementa - raztopina ne sme biti preveč tekoča.
  Opeka tehnologija na pol opeke

Prednosti polaganja na pol opeke

Brickwork na pol opeke je najlažji. Skoraj vsaka oseba, ki ima vsaj minimalne zamisli o gradnji, lahko obvladuje tehnologijo gradnje. Skladnost z vsemi pravili in predpisi bo zagotovila zanesljivost in stabilnost konstrukcije do zahtevane konstruirane obremenitve. Ta vrsta zidakov lahko znatno zmanjša z zmanjšanjem zahtevane količine gradbenih materialov v 2-kratnem času, kar zmanjša porabo raztopine.
  Opeka tehnologija na pol opeke

Pripravljalna dela

Preden začnete graditi zid, morate opraviti nekaj pripravljalnih del, ki se med zidovi zidu in zunaj nje močno razlikujejo.
  Opeka tehnologija na pol opeke

Gradnja in ligiranje sten v pol-opeki

Glavna prednost, ki razkriva polaganje opeke - ni potrebe po krepitvi podlage, tudi lesene. Proces polaganja temelji na zvišanju sten tako, da je sprednja stran stene sestavljena iz žlidnih površin opeke. Žlica je dolga stran opeke, pik je kratka stran, postelja je široka zgornja in spodnja površina izdelka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty