piątek, 27 lipca 2018

Montaža fasade z granitom

  Montaža fasade z granitom

Naprava prezračuje fasado iz porcelana

Strukturno je okvir, nameščen na stenah, s pritrdilnimi elementi v celicah, napolnjenih s ploščami iz porcelanskega kamna. Imenuje se prezračevanje, ker med notranjo površino plošč in zunanjo površino podnožja stene vedno obstaja majhna reža ali zračna plast, ki je ravno tako, da zrak "hodi" v režo in preprečuje kondenzacijo.
  Montaža fasade z granitom

Samosložitev porcelanastih ploščic na stopnicah

Soočanje s porcelanskimi lončnicami se začne s pripravljalnim delom - čiščenjem iz umazanije, odstranjevanjem razpok in izravnavanjem. Prav tako je priporočljivo, da na podlago nanesete premazni premaz z valjčkom ali čopičem, kar bo izboljšalo kakovost oprijema porcelanskega lončenja na površino stopnic. Napake se zatesnijo s cementno malto z dodatkom tekočega stekla in epoksi lepila.
  Montaža fasade z granitom

Naravno prezračevanje.

Pri namestitvi prezračevanih fasad iz porcelanskega kamna z vidika higrometrične in toplotne izolacije je ogromna prednost prezračevane fasade zračni koridor med toplotno izolacijo in zunanjo oblogo. Ustvarja tako imenovani dvigalni učinek, to je neprekinjeno kroženje zračnih tokov v steni od spodaj navzgor, kar je posledica pretirane ali nezadostne razredčitve zraka v zračnem koridorju glede na atmosferski tlak. S fizičnega vidika ima to prezračevanje značilnosti, ki so bistveno drugačne od tega, kako je bila zunanja obloga nameščena: z odprtimi ali zaprtimi sklepi.
  Montaža fasade z granitom

Kaj je značilno za fasade granita?

Načelo delovanja takšne fasade je preprosto. Zračni tokovi, ki krožijo v reži med toplotnim izolatorjem in zaslonom, odstranijo prekomerno vlago, ki izstopa iz sten in tvori v obliki kondenzata. Zahvaljujoč temu je znotraj stavbe ustvarjena zdravo mikroklimo z optimalnim režimom vlažnosti, medtem ko so stene sami in toplotni izolator zanesljivo zaščiteni pred gnitjem poleti in pozimi zaledenitve.
  Montaža fasade z granitom

Namestitev porcelana ploščice na fasado hiše

Tehnologija vgradnje fasade porcelanskega lonca je podobna tehnologiji namestitve z drugimi vrstami oblog. Stena fasade mora biti najprej posušena in ravna, saj bi bila ploščica bolje postavljena na takšno površino.
  Montaža fasade z granitom

Kako izbrati porcelan ploščice za prezračevano fasado

Za prezračevano fasado je bolje izbrati manjše plošče. Večja je velikost plošče, večja je obremenitev na okvirju in težje je namestiti. Toda prepleta ni vredna. Fasada, obložena s kvadratnimi ploščami 30x30 cm, izgleda kot tetradna pločevina "v celici". Zmagovalna kombinacija pravokotnih in kvadratnih plošč različnih velikosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty