sobota, 28 lipca 2018

Kako uporabiti kit na strop

  Kako uporabiti kit na strop

Priprava na delo ↑

Mojstri pravijo, da so zidovi veliko lažji. Razumljivo je, kajti med delom z zgornjo mejo roke, ki se dvignijo navzgor, se utrudijo, vrat pa postane opečen. Toda kiti stropa je narejen po istem principu kot kiti sten.
  Kako uporabiti kit na strop

Priprava in čiščenje stropa

Če so stropne plošče nameščene ravno, je dovolj, da odstranite ostanke ozadja, lepila in / ali odtisa s stropa. Za odstranitev beline ali ozadja je treba površino stropa navlažiti z vodo z gobico. Takoj, ko je odstranljiv sloj beline ali ozadja namočen, ga je mogoče enostavno odstraniti z lopatico. Ne potrebuje več navlažiti večjih površin, ker se lahko hitro posušijo. To je najbolje storiti korak za korakom, omočiti in čiščenje majhnih področij pretoka, na primer, meter za meter.
  Kako uporabiti kit na strop
  Kako uporabiti kit na strop

Predhodna priprava zgornje meje

Strop, ki ga morate izmeriti s kitom, je lahko drugačen. Če je stanovanje, v katerem se izvede popravilo, "vlažno", potem je lahko betonska tla, omet ali gradnja suhih zidov. To površino lahko napolnite in nato kiti. V že stanovanem stanovanju je situacija bolj zapletena: tukaj se morate najprej znebiti prejšnjih plasti dekoracije, temeljito očistiti barvo ali ozadje in poskušati izmeriti čim več.
  Kako uporabiti kit na strop

Odstranite stari pokrov

Delo s kiti se začne šele po tem, ko je stari premaz popolnoma odstranjen. Ni važno, če gre za plast barve ali preprosto pobesnelo, strop je treba očistiti na tleh. Najlažji način je, da odstranite belo pečico: površina stropa je navlaženo z vodo in daje premazu dobro nasičen z vlago. Petnajst minut kasneje lahko zlahka odstranite belino z lopatico, rahlo pritrdite ohlapne kose. Vse majhne koščke, ki ostanejo na površini, se operejo s krpo.
  Kako uporabiti kit na strop

Kiti materiali

Pri kitu obstajata dve vrsti mešanice gipsnih polimerov. Imenujejo se "Start" in "Finish". Začetni kit ima v svoji sestavi grobe frakcije. Zato je zasnovan za nanašanje grobega in debelega nivelirnega sloja. Z zelo velikim nivojem izravnave se "Start" uporablja v več prelazih, pri čemer se vsako sušijo. Debelina ene plasti je do 1-2 cm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty