środa, 25 lipca 2018

Kot nagnjenosti zornega okna

  Kot nagnjenosti zornega okna

Kako oblikovati kot zore?

Za dolgoročno uporabo naklonov je potrebno uporabljati visokokakovostni cement. Za pripravo naj bi en delež cementa potekal na tri reže, dobro opranega peska. Zmanjšanje teh deležev ni vredno, drugače po času, ko se bo površina končala. Da bi bila sestava sprejemljiva za delo, lahko dodate alabaster. Toda to velja samo za domače delo.
  Kot nagnjenosti zornega okna

Oblikovanje zornega kota

Mavec je bil močan in se ni zrušil, še posebej zunanjost, ne smete biti žal za cement. Najmanjši delež njegovega razmerja s peskom naj ustreza 1 do 3, pri čemer je cement 1 del in 3 čisti pesek je lahko več, vendar ne manj. Pesek je treba uporabiti reka oprana, da se izognemo razpokam. Pred nanašanjem raztopine je treba stensko površino navlažiti z vodo. Za notranje delovanje lahko v mešanico raztopine dodamo malo alabastera. Takšna rešitev je primerna za delo, še posebej na vrhu.
  Kot nagnjenosti zornega okna

Naklon oken naprave

Naslednji dan je priporočljivo, da pobočja namestite naslednji dan po polnjenju reže med steno in okenski blok, ko se pena za montažo razširi in strdi. Izdelujejo dve vrsti pobočij: mavec in montažni plasti.
  Kot nagnjenosti zornega okna

SNiPs, GOST in drugi standardi

V predpisanih dokumentih ni jasnih navodil in regulativnih zahtev glede velikosti izračunanega kota. Na tipičnem zemljevidu procesa dela za zaključevanje odprtin oken so podatki o dovoljenih in največjih odstopanjih in napakah.
  Kot nagnjenosti zornega okna

Mavčna vrata na pobočjih

Geometrija vratnih pobočij je nastavljena še lažje, ker v tem primeru ni treba prenesti nobenih posebnih kotov - moramo dobiti odprtino, katere obrazi so pravokotni na steno, v kateri je izdelana. Pred začetkom dela je pripravljalna faza:
  Kot nagnjenosti zornega okna

9- (1-2). Mavčne pobočja

Pred ometom je treba pregledati okenske ali vratne odprtine, zaprte vse reže in pripraviti njihove površine za debelo plast malte.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty