wtorek, 7 sierpnia 2018

Soočanje s tehnologijo naravnega kamna

  Soočanje s tehnologijo naravnega kamna

Vrste naravnega kamna

Ko se soočamo s fasado, ki je najpogosteje dana na naravne kamne kot peščenjak, apnenec in skrilavec. Nastali so kot posledica stoletnih starih kamnin, ki so jih kopali v kamnolomih.

Prednosti obkrožanja kleti z naravnim kamnom

Prednosti uporabe naravnega materiala so številne, vendar je eden glavnih izboljšanje zmogljivosti delovanja bazne plošče, njene zaščite in povečanja moči. Poleg tega je kamnita ploščica odporna proti zmrzali, vodoodpornost, nizka toplotna prevodnost in odlična okoljska učinkovitost. Za kamnito ploščo je značilna visoka mehanska trdnost, kar je še posebej pomembno pri rekonstrukciji ali pred spuščeni steni.
  Soočanje s tehnologijo naravnega kamna

Naravni kamen: sorte materiala in njegove značilnosti

Sodoben soočen naravni kamen, razen njegove barve in metode geološkega oblikovanja, se ne razlikuje po posebni sorti. Na prostem trgu so na voljo le tri možnosti:
  Soočanje s tehnologijo naravnega kamna

Značilnosti pokrova, obložene z naravnim kamnom

Klet zgradbe je del temeljev, ki štrli iz tal, ki mejijo na glavno steno. Dejstvo je, da je klet stena prostora, ki se nahaja pod nadstropjem prvega nadstropja hiše. Za zagotovitev trdnosti stavbe je kletni del izdelan iz trajnih materialov, ki so odporni na vplive okoliških tal, sezonskih sprememb vlažnosti in temperature.

Soočanje s fasado z naravnim kamnom - izbor fotografij s finiširanjem peščenjaka

Najlažji in najcenejši način, kako obrniti fasado z naravnim kamnom, je, da uporabite običajen "divjak" na neobičajen način: poleg impregnacije s hidrofobno spojino, ki daje površinsko barvno globino in sijaj, barva šiva z belo barvo na vodni osnovi.
  Soočanje s tehnologijo naravnega kamna

Značilnosti "mokrih" in "suhih" načinov polaganja

Tehnologija polaganja umetnih in naravnih kamnov, ki imajo redno geometrijsko obliko, temelji na že poznanih načelih opekanja opeke. Toda za delo z "divjimi" kamni, znanimi po svoji nepopolni obliki, morate dodatno pridobiti znanje in spretnosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty