czwartek, 9 sierpnia 2018

Fasadni zaključek z granitno ploščo

  Fasadni zaključek z granitno ploščo

Delovanje granitne fasade

Kot je omenjeno zgoraj, je granit močno moč. Če je bila izvedba izvedena v skladu z vsemi zahtevami GOST, je popravilo fasade granita malo verjetno potrebno.
  Fasadni zaključek z granitno ploščo

Kaj je granit: izvor in tehnični parametri

Granit je naravni kamen kristalnega izvora, ki vključuje sljudo, feldspar in celo kremen. Ta material najdemo na vseh kontinentih našega planeta, rudarjenje pa poteka na krajih, kjer se poslednja tisočletna "starinska" kamnina pojavlja na površini zemlje, kot posledica uničenja prekrivnih slojev. Ampak zgodi se, da fosilizirana magma, iz katere nastaja granit, ne doseže površine zemlje in kristalizira v njegovi debelini, potem je treba uporabiti težko sodobno opremo za pridobivanje granita.
  Fasadni zaključek z granitno ploščo

Namestitev porcelana ploščice na fasado hiše

Tehnologija vgradnje fasade porcelanskega lonca je podobna tehnologiji namestitve z drugimi vrstami oblog. Stena fasade mora biti najprej posušena in ravna, saj bi bila ploščica bolje postavljena na takšno površino.
  Fasadni zaključek z granitno ploščo

Granitne plošče za ulice, notranje in zunanje površine

Obrati plošče iz granita in marmorja v zasebnih domovih in na javnih mestih. To vrsto storitev pogosto uporabljate v regijah s težkimi podnebnimi razmerami. Soočajo se z granitnimi stebri, vhodnimi arhitekturnimi ansambli, ograji, fontanami, gredicami itd.
  Fasadni zaključek z granitno ploščo

Teksturirane granitne ploščice

Saw tekstura - granit ploščice ima izrazito grobo teksturo, ki je lahko zanimiva design odločitev v dekoracijo. Na površini kamna ni sledi rezalnega orodja, kar je postalo možno zaradi uporabe sodobne proizvodne opreme.

Prezračene fasade iz granita

Lahke ventilirane fasade vsako leto postajajo vse bolj priljubljene, njihova posebnost pa je, da so granitne plošče montirane na posebne kovinske profile ali pritrdilne elemente. Ta vrsta konstrukcije omogoča, da se obrniti v stavbo z granitnimi ploščami debeline več kot 10 mm, ima prezračevana fasada več prednosti:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty