piątek, 10 sierpnia 2018

Osnutek v pol-opeko

Polaganje opečenih opek

Skupaj s konstrukcijo sten prerezov so obrnjene vrste opeke. Izvajata več funkcij. Estetsko - daje fasadi stavbe edinstven videz. Praktično - poveča stopnjo izolacije stavbe, preprečuje vdor vlage v glavne stene.
  Osnutek v pol-opeko

Kompleksne zidne stene za spajanje

Glavna vrsta sodobnega zidarskega dela med gradnjo bo kompleksna opeka. Stroški te vrste dela bodo vezani na količine, merjene v kubičnih metrih.
  Osnutek v pol-opeko

Dejavniki, ki vplivajo na stroške opeke

Obstajajo različni načini zidanja, eden najbolj ekonomičnih pa je namestitev pol-opečnih sten. Vendar je ta možnost primerna samo za tiste strukture, ki med delovanjem ne bodo imele resnih vplivov.
  Osnutek v pol-opeko

Primer določanja zahtevanega števila opek za gradnjo

Glede na projekt ima hiša v načrtu kvadratno obliko, dolžina stene je 15 m, višina stropa je 3,30 m (hiša je eno-zgodba). Skupna dolžina notranjih sten je 48 m (22 m - notranja nosilna stena in 26 m - predelne stene). V zunanjih ležajnih stenah sta 2 vrata (1.30x2.15 m) in 4 vrata (1.25x2.10m) v notranjih stenah. Število odprtin oken je 7 (1,40 x 1,85 m). Polaganje zunanjih ležajnih zidov je 2,0 opeke, 51 cm (uporabljena je dvojna opeka), za notranje ležeče stene 1,5 opeke, 38 cm (uporabljena je enojna opeka) in 0,5 opeka za predelne stene, 12 cm (enojna opeka ). Izračun potrebnega števila opek se izvede z uporabo povprečne porabe opeke v opečenem opeku.
  Osnutek v pol-opeko

Tolerance in nadzor nad njimi

Pri izvedbi kamnitega dela je sam zidar neposreden krmilnik natančnosti vgradnje. V pripravljalni fazi mora preveriti, ali znak za oplaščenje malte in opeke izpolnjuje tehnične zahteve, določene v projektu. Že v procesu dela spremlja natančno vezavo šivov, s čimer zagotavlja, da so vsi potrebni podatki in strukture položeni v stene in tla v času, nadzira jasen vodoravni položaj in navpičnost stenskih spojev.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty