wtorek, 7 sierpnia 2018

Fundacija izpolnite

  Fundacija izpolnite

Monolitna osnovna plošča - splošne informacije

Uporaba monolitne temeljne plošče je potrebna, če je tla nestabilna in obstaja tveganje za razpoke ali poškodbe stavbe. To so razlogi:

Tehnologija litja monolitnega ploščnega betona

Betonska plošča je osnova za večino arhitekturnih struktur. Polnilni monolitni ploščni beton se lahko uporabi za postavitev kleti v hiši, garaži in drugih gospodarskih poslopij. Plošče tvorijo podporo za greznice in terase, jih vlijejo v parkirišče itd. Podrobna tehnologija za vlivanje monolitnih armiranobetonskih plošč je opisana spodaj. Z ustrezno pripravo lahko to storite sami.
  Fundacija izpolnite

Proizvodna tehnologija fundacije, ki se imenuje "švedska plošča"

Pred polaganjem plavajoče osnovne plošče procesna tehnologija zagotavlja posebno pripravo tal. Topsoil se odstrani, delovno območje mora biti bistveno večje od prihodnjega temeljev. Stran je dobro navlažena in posuta s peskom približno 10-15 centimetrov.

Naprava monolitne osnovne plošče

Pred kopanjem jam za blazino morate najprej očistiti in izravnati gradbišče. Najenostavnejša rešitev je najeti buldožerja. Po tem se temeljna jama, ki ustreza prihodnji plošči, išče po predhodnih izračunih:

Kakšna je ojačitev osnovne plošče

Temelj, ki je sestavljen iz ene plošče, ni preveč močan in trpežen. In za okrepitev in podaljšanje življenja uporabite priljubljeno metodo - ojačitev osnovne plošče. Ker je beton material, ki lahko pod vplivom neenakomerne obremenitve stavbe povzroči razpoke, je nemogoče narediti brez ojačitve.
  Fundacija izpolnite

Kakšno je pomanjkanje zanesljive hidro-pregrade ↑

Znano je, da je voda proti večini gradbenih materialov izjemno agresivna, še zlasti pa na beton, iz katerega so narejeni temelji. Ima porozno strukturo, ki zlahka absorbira vodo. Voda, ki prodira od spodaj, vsebuje primesi mineralnih soli: ogljikovodiki, kloridi in sulfati. Kristalizirajo v pore na betonu, ki znatno narašča, zaradi česar se uniči njegov masiv.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty