piątek, 10 sierpnia 2018

Vrste zidarskih zidakov

  Vrste zidarskih zidakov

Prevleke iz opeke in vrste šivalnih šivalnih materialov

Vsaka vrstica zidov je treba povezati z drugimi sosednjimi vrstami zidakov (z zgornjim in spodnjim vrsticam). Za povečanje moči in kakovosti zidanja se uporablja načelo ligacije šivov.
  Vrste zidarskih zidakov

Enostavna rešitev - neposredna zidava

Najbolj običajen in najpreprostejši način za oblikovanje dekorativne fasade je neposreden zid: zaradi debeline in barve šiva, površina (gladka, obarvana, z vzorcem) samega opeka, lahko ustvarite edinstven videz fasade.
  Vrste zidarskih zidakov

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Vrste zidarskih zidakov

Zidarstvo, vrste polaganja

Izdelana je iz trdnih in votlih opečnatih opek za vse konstrukcije razredov 75... 300 (GOST 530-80) in silikatnih polnozrnatih, votlih in poroznih opek za talne strukture razredov 75... 300 (GOST 379-79). Za gradnjo industrijskih peči, obloge kotlov, peči za obloge peči itd. Se uporabljajo ognjevzdržne opeke.
  Vrste zidarskih zidakov

Vrste zidakov in njihov namen

Pred začetkom kamnitih del morate odločiti o vrsti zidakov. Obstajajo naslednje vrste zidanih zidov, ki se uporabljajo pri gradnji hiš: opeke; polaganje keramičnih kamnov; zidovi umetnih velikih blokov iz betona, opeke ali keramičnih kamnov; polaganje naravnih kamnov pravilne oblike (žagan ali narezan); ruševina iz naravnih nepoliranih kamnov nepravilne oblike; mešani zidovi (ruševine, obložene z opeko, iz betonskih kamnov, obložene z opeko, in opeke, obložene z drobovjem); betonski zidaki; lahka zidarska opeka in drugi materiali.
  Vrste zidarskih zidakov

Osnovna pravila in sestavni deli

Proces zidanja ni enostaven, poleg tega pa morate upoštevati tudi nekaj točk. Najprej, pred polaganjem materiala, je pomembno, da izvedemo izolacijo, npr. Plast strešnega materiala ali kakšnega drugega izolacijskega materiala. Prvič, opeka je položena v vogalih, z njimi so pritrjeni oklepi in priprave - pripomogli k temu, da bi bili zidovi ravni in naravnost. Kord kot naročilo se nahaja na vsakih 5 metrov, ne bi smel sagrešiti, sicer obstaja tveganje za kršitev lepote zasnove.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty