czwartek, 9 sierpnia 2018

Gradnja dveh hišnih blokov

  Gradnja dveh hišnih blokov

Tehnologija gradnje sten iz gaziranega betona

Gazirani beton - lahki material, ki ne povzroča ekstrudiranja lepilne raztopine. Za razliko od tradicionalnih opečnih zidov, so stene blokov za betonske betone lahko postavljene brez premora. V skladu z gradbenimi kodami se za polaganje zunanjih sten uporabljajo bloki debeline 375-400 mm, za notranje stene - najmanj 250 mm, za dekorativne predelne stene - najmanj 100 mm. Uporaba orodja Ytong, izdelana posebej za obdelavo z gaziranim betonom, pospeši in poenostavi postopek polaganja in predelave blokov iz gaziranih betonov.
  Gradnja dveh hišnih blokov

Projekti hiš iz blokov na ključ

Da ne bi porabili časa in denarja za individualno zasnovo, je osnova razvoj profesionalnih arhitektov in oblikovalcev. Kako izbrati projekt? Predstavljeni so v katalogih, od katerih vsebujejo fotografije in opise hiš, ki označujejo njihove splošne dimenzije in površino, seznam materialov in predvidene stroške. Po izbiri ustrezne študije opcije je nabor risb sestavljen iz:
  Gradnja dveh hišnih blokov

Tišina je znak privolitve

15. maja je začel glasovati prebivalcev hiš, vključenih v program rušenja. V manj kot dveh tednih je tretjina stanovanj v njem sodelovala prek portala Active Citizen in MFC, je konec prejšnjega tedna dejal Alexander Kozlov, predsednik Javnega sedeža za spremljanje programa obnove. Za hišo, ki naj bi bila obsojena na rušenje, in njeni prebivalci se preselijo v novo stavbo, bi za to morali govoriti več kot dve tretjini prebivalcev. Hkrati je načelo "tišina znak odobritve": šteje se, da so ljudje, ki niso sodelovali pri glasovanju, odobrili rušenje stavbe. Doslej je samo v 360 domovih več kot tretjina prebivalcev glasovalo proti vključitvi v program, je dejal Kozlov.
  Gradnja dveh hišnih blokov

Skladiščenje gaziranih betonskih blokov.

Gazirane betonske bloke so v polietilenu pakirane v rastlino, v tej obliki se lahko hranijo pozimi in poleti. Odprtega gaziranega betona ni priporočljivo shranjevati dlje časa. V zimskem času, ko vlaga vstopi in nato zamrzne, se bodo bloki začeli propadati, gradnja hiše od njih pa ni vredna. Zgrajena hiša gaziranega betona je priporočljivo zapustiti brez obloge s stranico ali opeko ne več kot eno leto, sicer se bo v prihodnosti začelo propadati.
  Gradnja dveh hišnih blokov

Ocenjeni stroški gradnje

Projekt enodelne blokade pene obsega opis stopenj gradnje hiše, od postavitve temeljev do urejanja strehe. Projekt upošteva:

Odvisnost od globine zamrzovanja tal

Skoraj vsa gradbena podjetja uporabljajo lahek način za določanje optimalne globine temeljev. Verjamejo, da je glavno merilo, na katerem je odvisna globina temeljev hiše, globina zamrzovanja tal v zimskem času. Po eni strani je to povsem pravilna, vendar na drugi strani takšen pristop včasih večkrat poveča stroške gradbenih del. Zakaj se to dogaja? Dejstvo je, da takšni razvijalci ne upoštevajo vrste tal. Če se zemlja, na primer, ne izkrca, potem sila zmrzovanja ne bo vplivala na podlago, ne glede na to, kako globoka bi bila postavljena.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty