środa, 8 sierpnia 2018

Snip hidroizolacijski tla

  Snip hidroizolacijski tla

4. OSNOVNE DOLOČBE

4.1. Zasnova tal je treba izvesti ob upoštevanju operativnih učinkov na njih, posebnih zahtev (odsotnost natančnosti, antistatičnosti, brez prahu, toplotne absorpcije, zvočne izolacijske sposobnosti, spolzke) in podnebnih razmer na gradbišču.
  Snip hidroizolacijski tla

1. SPLOŠNI KONCEPTI NA PODJEMIH IN PRIMERNIH MATERIALIH

Tla so zgradba, na kateri se izvaja celoten proizvodni proces in preživljanje ljudi, ki je odvisno od kakovosti izdelkov ali zdravja ljudi.
  Snip hidroizolacijski tla

2. PRIPRAVA OSNOV ZA PODEŽE

2.1. Temelj je treba načrtovati v skladu z znamkami ali profilom, predvidenim v projektu. Tla, ki se vlijejo med načrtovanjem, morajo biti izravnana in kompaktirana v skladu z zahtevami glave SNiP 3.02.01-87 "Zemeljska dela, fundacije in fundacije". Priporočeni sestavi zmesi tal so podani v tabeli. 13 Priloge 1 Priporočila.
  Snip hidroizolacijski tla

4. Naprava zvočno izolirana in betonska podlaga.

A. Zvočna izolacijska plast peska.

OPOMBA: Zvočno izolacijsko plast peska (slika 8, POS.3) je razporejena enakomerno razpršena (suha do 2% ) drobnozrnatega peska brez gline nečistoč, debeline 60 mm (v stisnjenem stanju). Za povečanje stopnje zbijanja se pesek navlaži do 7... 10% in stisne z ročnim valjem, ki ščiti izolacijski sloj pred poškodbami.
  Snip hidroizolacijski tla

Utemeljitev za hidroizolacijo

Vlaga zelo negativno vpliva na zgradbe. Tudi železobetonskih izdelkov ni všeč voda, da ne omenjamo mavčnih plošč in lesenih podov. Ampak glive in bakterije v visoki vlažnosti se množijo z veliko hitrostjo. Zato je hidroizolacija lesenega poda v stanovanju predpogoj za gradnjo in popravila. Posebno pomembno je, da je tla v kuhinji in kopalnici vodoodporna, ker vedno obstaja prekomerna vlaga.
  Snip hidroizolacijski tla

Vrste hidroizolacijskih materialov za tla ↑

Izdelujemo veliko različnih materialov, jih ne bomo klasificirali in jih ne bomo navajali, imenovali bomo le najučinkovitejše in najbolj priljubljene materiale ter se spominjali nekaterih starih, a zelo strmih napak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty