czwartek, 18 stycznia 2018

Kako vlijemo ploščo na trakove

  Kako vlijemo ploščo na trakove

Oblikovanje traku

Trak je armirani betonski trak vzdolž oboda prihodnje strukture. Trak se položi pod vse zunanje stene z enakim prečnim prerezom po celotnem obodu.
  Kako vlijemo ploščo na trakove

Odvisnost nosilnosti tal od njegovih lastnosti

Nosilnost tal je odvisna od njegove poroznosti, ki se lahko določi neodvisno. Za to je treba v svojem naravnem stanju tehtati vzorec tla znane prostornine in določiti njegovo gostoto ρ v (g / cm3), nato se posušiti in določiti gostoto v p suhem. Koeficient poroznosti C se določi s formulo:

Pripravljalna dela na zemlji

Ko je gradbeni projekt zaključen, lahko začneš zemljo. Najprej morate odstraniti vse smeti z ozemlja. Potem načrtujte meje okostja, glede na projekt.

Okrepitev monolitne plošče

Začnimo z najpreprostejšim. Plosce je veliko enostavnejše od iste temelje, ker je ravno paralelepiped, kar je precej enostavno meriti in označiti. Začnimo z dejstvom, da boste potrebovali niz ojačitev, potrebovali boste tudi tračno mero ali katero koli drugo merilno napravo, celo trak z oznakami, lesene plošče za izdelavo opažev, bo naredil poseben žični kabel za ojačitev. Kar zadeva žico, je izdelana iz posebnih razredov jekla in ima svoje značilnosti. Lahko ga kupite v katerem koli supermarketu.

Kako delamo

Pred začetkom izgradnje fundacije gradbeni nadzornik prispe na gradbišče z geodetskim instrumentom in ugotavlja razlike v višini tal, oceni načine vstopa tovornjakov, betonskih mešalnikov in posebno opremo. Po tem se na gradbišče prinese material za oplaščenje in trden okvir za prelivanje temeljev. Potem se gradbeni mojstri spustijo na delo. Najprej se izvajajo dela ničelnega cikla, priprava površine za temelj, kopanje jarkov (s pomočjo posebne opreme ali ročno), polnjenje stika med tlemi in peskom, ki ji sledi njeno strjevanje. Naslednja je namestitev opažev.
  Kako vlijemo ploščo na trakove

Katere so prednosti in slabosti?

Temelj plošče je trdna monolitna plošča ali armirano betonska mreža pod celotnim prostorom hiše. "Plavajoča plošča" ima prednosti in slabosti, ki bodo opisana spodaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty