czwartek, 18 stycznia 2018

Pletilni pribor snip

  Pletilni pribor snip

Prekrivna ojačitev pri vezavi

Pri armiranju betona se prekrivajo eden najpogostejših načinov parjenja armatur. Količino dovoljenj določajo številni dejavniki (sklepi, narava obremenitev, ki jih zaznava struktura, vrsta betona, ki se uporablja), vendar je v večini primerov vrsta žice bistvena.
  Pletilni pribor snip

Varilne palice

Prekrivanje armature z uporabo varjenja je dovoljeno samo s palicami razredov A400S in A500C. Pribor iz tega razreda se šteje za varjen. Toda cena takšnih palic je precej visoka. Najpogostejši razred - A400. Njena uporaba pa je nesprejemljiva, saj se pri segrevanju opazno zmanjša moč in odpornost na korozijo.
  Pletilni pribor snip

Kako okrepiti trakove osnove?

Ojačitev betonskih temeljev se izvaja za povečanje trdnosti in nosilnosti bazne plošče. Ti parametri so odvisni od debeline okrepitve, širine in dolžine okvirnih celic, oblike jeklenih palic in metode parjenja njihovih križišč. Izračun se opravi ob upoštevanju obremenitev, ki se pojavijo med gradnjo hiše. Na primer, ojačitev tračnega traku se izvede ob upoštevanju vzdolžne napetosti, ki je posledica njegove zasnove. V ozkih in dolgih jarkih prečne in navpične palice praktično ne sodelujejo pri porazdelitvi tovora, temveč so le pritrdilni elementi.
  Pletilni pribor snip

Vrste prekrivanja, ki se prekrivajo

V skladu z zahtevami SNiP mora biti betonska baza vsaj dve stalni kontinuirni ojačevalni vezji. Za izpolnitev tega pogoja v praksi se lahko priklapljanje armaturnih palic prekriva. V zvezi s tem je lahko na spojih več vrst:
  Pletilni pribor snip

Zahteve za armiranje jekla

Potrebno je pridobiti ojačitev v skladu s specifikacijo projekta, ki navaja blagovno znamko, premere, težo zahtevanih elementov. Vse izdelke morajo spremljati potrdila o kakovosti.
  Pletilni pribor snip

Zakaj morate okrepiti temelje

Temelji so najpogosteje deformirani zaradi neenakomernega obremenjevanja zemlje ali tla pod vplivom nizkih temperatur. Če je konstrukcija sestavljena iz betona, je treba upoštevati njegove značilnosti: visoka tlačna trdnost in nizka natezna trdnost. Da bi nadomestili slednjo kakovost, se uporablja okvirna shema, ki je montirana iz kovinskih palic za ojačitev. Jeklo ima višjo natezno trdnost, kar pomaga temelj vzdržiti večje obremenitve.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty