niedziela, 14 stycznia 2018

Namestitev vitražnega stekla

Pripravljalna dela

Priprava se začne s preučevanjem kraja, v katerem bo vgrajeno vitraž. Najprej izvedite meritve. Nato določite vrsto priključka in izberite montažni material, naredite načrt dela.
  Namestitev vitražnega stekla

Možnosti namestitve

Vgradnja vitražov - zapleten proces, ki zahteva posebno skrb in natančnost. Za najboljši rezultat je priporočljivo, da obrtniki vnaprej vedo, kje bodo vgradili vitraž. Na podlagi želene možnosti namestitve lahko izbirate med različnimi vrstami namestitve:
  Namestitev vitražnega stekla

Namestitev vitražnih oken

Vitražna okna so popolna notranja rešitev za vaš dom. V stekleni enoti je zastekleno steklo, ki ga ščiti pred prahom, vlago, temperaturnimi spremembami (kondenzatom) in taktilnim učinkom.
  Namestitev vitražnega stekla

Vitražni stropi v medeninastem okvirju

Zanimiva notranja rešitev je konstrukcija za vitražno okno iz medeninastega profila, ki se vstavi v nišo iz suhih zidov. Medenina je lahen, trpežen material, ki ne zatemne in ima plemenito barvo. Debelina takšnih okvirjev je 15-20 mm, kar olajša okno iz vitražov in povečuje njegov vidni del (slika 1)
  Namestitev vitražnega stekla

Namestitev vitražnega stekla. Vrste zasteklitve

  • planarna (to je pajek);
  • strukturni;
  • polkulturni;
  • rack-mount.
Ploskovno zasteklitev se izvaja s tehnologijo brez okvirja: elementi so med seboj povezani s pritrditvijo na notranji strani zgradbe. Kot rezultat, fasada stavbe ne vsebuje stojal in nosilnih prečk, izgleda trdna, popolnoma ravna, gladka in prozorna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty