sobota, 20 stycznia 2018

Gradnja betonskih ograj

  Gradnja betonskih ograj

Dekorativne betonske ograje

Dekorativni betonski ograji imajo različne vzorce in oblike plošč, imajo drugačno teksturo in so pogosto naslikani. Masa dekorativne betonske plošče za ograjo je povprečno 60 kg, kolona pa je 90 kg. Namestitev takšne ograje se lahko izvede brez posebne opreme. Pri hitrosti namestitve je ena izmed najhitreje zgrajenih vrst ograje. Betonske ograje dekorativnih plošč se pogosto uporabljajo v zasebnih stanovanjih, v državi zaradi velikega števila odsekov.

Blokiranje gradnje državne ograje iz monolitnih armiranobetonskih plošč

Blok ograde monolitnih armiranobetonskih plošč so najpogosteje nameščene okrog proizvodnih obratov, vojaških enot, varnih tovarn itd. Vendar pa jih lahko najdemo tudi v poletnih počitniških hišicah. Glavna prednost takšne ograje nad opečnim ograjom ali tovarniškimi bloki je nižja cena. V povprečju je teža plošče večja od 800 kg. Zato dela na vgradnji velikih konstrukcij ni mogoče opraviti brez žerjava.
  Gradnja betonskih ograj

Katere so prednosti konkretne ograje?

Pred razlago nenavadnosti gradnje betonskih ograj je treba upoštevati vse očitne prednosti takšne ograje. Danes obstaja dobro uveljavljen stereotip negativnega odnosa do betonskih ograj, kljub dejstvu, da imajo številne nesporne prednosti pred kovinskimi ali lesnimi ograjami.
  Gradnja betonskih ograj

Tehnologija izdelave betonske plošče

  • V betonski mešalnik nalijemo majhen delni gramoz, ga napolnimo z vodo in ga speremo iz prašnih nečistoč. Voda je izsušena, obremenjujemo pesek, mešamo s cementom in vodo. Razmerje med materiali se določi na podlagi tehnologije izdelave ograje. Zato sestavo mešanice ali razviti sami, ali je kupljeno od prodajalcev obrazcev za ograje.
  Gradnja betonskih ograj

Prednosti betonskih ograj

Betonske ograje imajo več prednosti pred zgradbami iz drugih materialov. Med glavne prednosti takih ograj so:
  Gradnja betonskih ograj

Klasifikacija betonskih betonskih ograj

Običajno je zasnova takšne ograje sestavljena iz betonskih plošč, posebnih pritrdilnih elementov in betonskih stebrov, ki so potopljeni v tla. Najpogostejše izvedbe izvedbe so:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty