czwartek, 18 stycznia 2018

Talne obloge

  Talne obloge

Naprava je lesena tla na betonskem podstavku

Ko je naprava neposredno na plošči, je potrebno osnovo pripraviti. Za to mora biti površina ravna. Če temu ni tako, naredite dodatno nivelacijsko plast z estrihi. Nato očistimo ostanke in prah. Po tem izdelajo hidroizolacijo in polaganje materialov, kot so vezane plošče, OSB, iverne plošče.
  Talne obloge

Naprava v pritličnem nadstropju

Ta način urejanja tal v zasebni hiši, kjer ni kleti, velja za najpreprostejši v smislu zmogljivosti in poceni v smislu materialnih stroškov. V tem primeru sta dve glavni možnosti:
  Talne obloge

Kako je tla lesene hiše ↑

Struktura, ki se nahaja med podnožjem in končnim podom, se imenuje pod ali črna tla. Zasnova podlage je lahko drugačna, v vsakem primeru pa je kombinacija istih sestavnih elementov:
  Talne obloge

Zaključna dela

Izvedemo kakršno koli zaključno talno delo, to je laminat in parket, polaganje linoleja in preproge, polaganje ploščic na tla, pokrivanje vezanega lesa in veliko drugih nadstropij.
  Talne obloge

↑ Betonirana tla v kopeli

Glavna prednost betonskega dna je vzdržljivost. Za primerjavo: dno talne obloge bo trajalo povprečno 10 let, medtem ko bo betonsko dno trajalo vseh 50. Pred gradnjo takega tal v kopeli je treba skrbeti za razporeditev jame (zbiralnik vode). Dimenzije parne sobe za parno sobo 4x4 bodo enake 0,4x0,4x0,3 m. Stene surovine so prekrite s plastjo betona debeline 5 cm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty