piątek, 19 stycznia 2018

Splošna gradbena dela OKVED

  Splošna gradbena dela OKVED

Iskanje po razvrščevalniku "OKVED"

Za oblikovanje urnika za oddajo naročil do leta 2016 je bilo za vsak načrtovani nakup potrebno določiti kodo OKVED (vrsta aktivnosti potencialnih udeležencev pri nakupu). Bodite pozorni! Za potrebe 44-FZ se klasifikator OKVED2 uporablja pri oblikovanju urnikov naročil v ENI od 1. januarja 2016. Iskanje kode OKVED2 je na voljo na naši spletni strani.
  Splošna gradbena dela OKVED
  Splošna gradbena dela OKVED

Kaj vsebuje koda 45.21

OKVED 45.21, prepis v letu 2016 lahko rečemo, da popolnoma ustreza tistemu, ki je bil uveden leta 2017. Niso naredili nobenih prilagoditev. Kot prej, vključuje dejavnosti, ki so neposredno pomembne za splošna gradbena dela. Seznam podskupin se začne s kodo 45.21 z OKVED 45.21 1.
  Splošna gradbena dela OKVED

Kako preveriti vaš OKVED: skladnost z novimi in starimi

Davčni organi samodejno spremenijo stare kode, da bi lahko nenamerno zameglili nekaj. Prva možna napaka je sprememba vrste dejavnosti in ne kode. Bilo bi napako, če so vam davčni organi zapustili staro kodo, vendar po novem razvrstitelju že ustreza drugi vrsti dejavnosti. Druga napaka - pojavile so se iste kode poslovnih vrst. To je mogoče, če ena nova koda ustreza več starim vrstam dejavnosti. Davčnim organom pošljite izjavo v kakršni koli obliki, da bodo naredili spremembe.

Seznam vrst dela, ki ne vplivajo na varnost gradbenih objektov in ki ne zahtevajo odobritve SRO

1.1.1. Sistemi razsvetljave začasnih zgradb.
  Splošna gradbena dela OKVED

Kako potrditi glavno dejavnost

Dokumentov ne formalno. Zapomnite si: temelj določa profil poklicne ogroženosti, ki temelji na informacijah, ki jih prejme od organizacije. Torej, da bi se izognili težavam, mora splošni izvajalec pripraviti dokazila, tako da je od njih jasno, kakšna je njegova glavna dejavnost.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty