sobota, 20 stycznia 2018

Opeka hiša obrnjena tehnologija

  Opeka hiša obrnjena tehnologija

Značilnosti zidanih opek

Preden zgradite opečno steno, morate pripraviti preskusno različico brez rešitve. V deževnem vremenu ni mogoče izvesti. In če so opeke že posajene na malti in se je začelo deževati, potem je treba steno prekriti s polietilenom. V nasprotnem primeru se neurejena raztopina spere z vodo in obloga bo krhka.
  Opeka hiša obrnjena tehnologija

Skrivnosti zidanih sten iz zidanih sten in obloge iz opeke

Ne bomo upoštevali procesa postavitve zidov hiše iz pene blokov - v bistvu se ne razlikuje od opeke. Tako polaganje je še veliko lažje, ker bloki pene so lažji, zato imajo večje dimenzije. Lahke so žagane in oblikovane. Edine značilnosti, ki jih ne smete pozabiti - to je obvezna hidroizolacija pod steno. Ker se lahko uporablja kot hidroizolacija in navaden strešni material. Priporočamo tudi, da blokade pene ne povežete z raztopino, vendar s posebnim lepilom omogočajo, da šivi postanejo zelo tanki (do 3 mm), varno pritrjujejo pene in dodatno preprečujejo, da bi jih stisnili z vodo.
  Opeka hiša obrnjena tehnologija

Priprava za soočanje: izračuni in vezava

Torej, sooča se začne s preračunami. Praviloma je glavni del obrnjene opeke nameščen na stenah nad kletjo. Več opeke bo šlo v sklepe temeljev, kleti, vse vrste štrlečih delov in zunanjih okenskih oken. Izračun je približno 55 opek na kvadratni meter.

Potrebna orodja in zidarska tehnologija

Ker je opeko obrnjena proti fasadi, je potrebno vnaprej pripraviti orodja in gradbene materiale v zadostnih količinah. Poleg kupljenega materiala bodo potrebovali tudi naslednje naprave:

Opečne opažne možnosti

Obstaja veliko vrst opečatenih opek, ki se razlikujejo po barvi, teksturi, površini in proizvodni tehnologiji. V skladu s tem je mogoče izbrati obrnjene možnosti v različnih arhitekturnih slogih.

Prednosti klasične opeke

Šteje se, da je to najboljša možnost za soočanje z deli, se pogosto uporablja tudi pri reševanju gradbenih problemov, kot so ograje, pločniki in postavitev temeljev. Ena od največjih prednosti je videz. Zidarstvo opečenih opek ne sčasoma ne bledi in ne zahteva nadaljnje obdelave.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty