poniedziałek, 15 stycznia 2018

Pravilno namestitev kanalizacijskih cevi

  Pravilno namestitev kanalizacijskih cevi

Vgradnja odplak iz plastičnih cevi: naprava za kanalizacijo

Glavni dejavnik, ki vpliva na strukturo katerega koli kanalizacijskega sistema, je naravni tok vode. Če razstavite odtočni sistem s te strani in vzamete vzporednice s sistemom za oskrbo z vodo, je kanalizacijski sistem njegova popolna antipoda - sistem za dovod vode se odzove, kanalizacija pa nasprotno združuje več vej v en velik objemek. Ampak ne gremo v džunglo - naša naloga je, da se ukvarjamo z notranjim ožičenjem.
  Pravilno namestitev kanalizacijskih cevi

Nagibi in premeri, značilni za kanalizacijski sistem

Gibanje odpadnih tekočin se izvaja s prostim pretokom. V skladu s tem je treba za to metodo upoštevati določen naklon od naprave do cevi pri polaganju, nato pa do rezervoarja zunaj (greznica) ali zbiralca, ki se nahaja na ulici.
  Pravilno namestitev kanalizacijskih cevi

Kdaj lahko namestim notranji kanalizacijski sistem?

Montaža kanalizacijskih cevi v hiši je treba izvesti šele po popolni pripravi stavbe: ko so pripravljeni vsi potrebni žlebovi, luknje, niše v stenah in stropih, zidovi so ometani, izkopani so jarki, delo se izvaja z odprtim ognjem ker cev, ki je pod želeno raven, sploh ni dobra, se opravičujem za nerodno frazo).
  Pravilno namestitev kanalizacijskih cevi

Kanalizacija

Na sliki je prikazan tipični kanalizacijski sistem v stanovanju. Glavna načela svoje naprave - pod kakršnimi koli zunanjimi pogoji je tlak v dvižni napravi nekoliko višji od atmosferskih in natančno vzdrževanih pobočij.
  Pravilno namestitev kanalizacijskih cevi

Zasnova kanalizacijskega sistema

Blokade se pojavljajo v kanalizacijskem sistemu zelo pogosto. Izvor tega problema ni le pri nepravilni uporabi strukture, čeprav ta pojav tudi obstaja: pogosto kanalizacijo zaznavajo najemniki kot drug kraj, kjer se smeti lahko odlagajo.

Premeri in pobočja kanalizacijskega sistema

Odpadne tekočine v zasebnih domovih običajno premikajo s težo. Da bi ta metoda delovala pravilno, je potrebno upoštevati več pravil, med katerimi je določen naklon od cevi do naprave pri polaganju, nato pa do zbiralnika ali rezervoarja, ki se nahaja zunaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty