wtorek, 16 stycznia 2018

Prekrivna tehnologija strehe

  Prekrivna tehnologija strehe

Značilnosti in izbira materiala

Krovstvo je najpomembnejši del vsake strukture. Trg današnjih gradbenih materialov ponuja široko paleto strešnih materialov. Najbolj praktične možnosti vključujejo gradnjo strehe.
  Prekrivna tehnologija strehe

Vgrajena hidroizolacija

Vrstni red dela

  1. Priprava fundacije
  2. Površino očistimo iz umazanije, prahu, cementnega mleka in drugih delcev, ki preprečujejo oprijem deponiranega materiala z osnovo, odstranite vse ostre in štrleče elemente - ostre robove in robove.
      Prekrivna tehnologija strehe

    Vrste materialov za valjanje strehe

    Materiali na osnovi bitumna, med vgradnjo, pri katerih je tesnjenje nastalo z uporabo posebnih kostanj, od katerih sta dve vrsti: hladno in vroče (staljeni bitumen).
      Prekrivna tehnologija strehe

    Vrste valjanih materialov

    Vsi zidani strešni materiali imajo osnovo. Vodotesne lastnosti deponirane strehe zagotavljamo z uporabo več dodatnih slojev. Za zunanjo uporabo se uporablja poseben preliv (grobozrnat, drobnozrnat), ki ga lahko izdelamo iz skrilavca, sljude ali peska. Včasih ima deponirana streha zunanjo plast v obliki kosmičev, folije, fiksirane na zunanji plasti.
      Prekrivna tehnologija strehe

    Prednosti bituminoznih polimernih materialov ↑

    Osnova strešnega materiala je najpogosteje uporabljala fiberglass iz poliestra ali steklenih vlaken. Polimerne bitumenske zmesi nanesemo z zunanje in sivke strani. V nekaterih sortah se na zgornji sloj doda dodatni sloj finih čipov (sljude, peska ali skrilavca). Za izdelavo mehkih streh se uporabljajo tudi modificirani bitumenski sestavni deli iz umetne gume (stiren-butadien-stiren) ali ataktičnega polipropilena (umetna plastika).
      Prekrivna tehnologija strehe

    Namestitev rolo valjane strehe.

    Na novi strehi je pita mehke strehe sestavljena iz parne zapore, izolacije, estriha z ustreznim nivelirnim listom in deponiranega več slojev materiala. To so glavne plasti. Parna zapornica služi za zaščito izolacije pred kondenzacijo in estriha z naklonom za odvajanje vode iz strehe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty