poniedziałek, 15 stycznia 2018

Zidne particije

  Zidne particije

Naknadna zaključna stena z opečnimi zidaki

Ker se zidne stene redko prilegajo blizu stropa, je treba preostalo vrzel zatesniti z mešanico cementne malte in opečnega prahu, za katerega lahko uporabite neizogibno zbrane odpadke zlomljene opeke. Če površina predelka ni prekrita z ometom ali drugim premazom, je treba spojke med opeko izbrisati s posebno dekorativno raztopino. Priporočljivo je, da ga vzamete v kontrastni barvi, šivi pa morajo imeti enako debelino. Potem bo površina pregrade lepo in zelo estetsko.
  Zidne particije

1. Polaganje in pritrditev opečnih predelov.

Namen predelnih sten je razdeliti v manjše dele velik notranji prostor hiše, ograjen z nosilnimi zidovi.
  Zidne particije

Značilnosti in značilnosti materiala

Najbolj priljubljeni so blokirani ali plinski silikatni bloki. So celični beton, ki ga dobimo z mešanjem v različnih razmerjih apna, silicijevega peska in cementa ter z uporabo gasilca.
  Zidne particije

Katera opeka je primerna za gradnjo predelnih sten?

Proizvajalci opečnih blokov danes ponujajo precej široko paleto izdelkov. Razlikujejo se ne samo po velikosti, teži in teksturi, ampak tudi glede na njihov namen. Nekateri gre samo za gradnjo, nekateri pa se uporabljajo za dekorativne namene. Seveda so samo gradbene opeke primerne za gradnjo notranjih predelnih sten.
  Zidne particije

Zaključna dela po izgradnji notranjih predelnih sten

Po dokončanju polaganja notranjih pregrad iz blokov iz pene je treba pred ometom napolniti končno steno. To bo zagotovilo dodatno jamstvo, da se uporabljeni omet ne bo odlepil ali razpadel.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty