czwartek, 16 sierpnia 2018

Betonska talna naprava

  Betonska talna naprava

↑ Pogoji za namestitev betonskega dna na tla

Tla po tleh določajo nekatere zahteve na tleh samih. Tla morajo biti suha, raven podtalnice mora biti na globini najmanj 4-5 m, tla pa ne smejo biti mobilna. Betonski dno na tleh je smiselno narediti v primeru, ko projekt hiše nudi klet ali klet. Poleg tega naj bi bila hiša stanovanjska in ogrevana v hladnem obdobju, saj pozimi zamrzne tla, s čimer se poveča obremenitev temeljev in deformira struktura.
  Betonska talna naprava

Betonska tehnologija talnih oblog

Po zaključku stenske gradnje in montaže strehe / stropa opravljamo tla. Neposredno delo na zasnovi obravnavane strukture na tleh je sestavljeno iz več tehnoloških stopenj, katerih izvajanje je podano spodaj.

Sestava betonskega dna na tleh

Kar zadeva uporabljene materiale, je betonska tla, ki leži na tleh, sestavljena iz več plasti. V večini primerov so to plasti: rečni pesek, drobljen kamen ali ekspandirana glina, grobi betonski estrih, hidro in toplotna izolacija, fino cementni estrih.

Betonska tehnologija tal

Beton je dovolj poceni in zaradi tega in na voljo materiala je z njim enostavno delo. Ne zahteva posebnih veščin in znanj. Tehnologija polaganja betonskega dna je preprosta. Zahvaljujoč temu lahko sami delate sami, prihranite pri storitvah strokovnjakov. Glavna stvar je seznaniti se s tehnologijo, z zalogami vseh potrebnih materialov in orodij ter pripraviti ozemlje. Lahko delate sami ali pa lahko pomagate partnerju, če želite hitreje spopadati.
  Betonska talna naprava

Naprava betonskega dna na tleh: tanke plasti

Pred betoniranjem večina strokovnjakov priporoča polaganje debelega filma pod osnovo. Po mojem mnenju ni potrebno - hidroizolacija mora biti med betonom in estrijem. Konkret ne bo trpel zaradi vlage - več je pod njenim vplivom, tem močnejši bo. Ne bom vztrajal na odsotnosti filma - potem se odločite sami. Kot že omenjeno, od nje ne bo slabše, temveč tudi bolje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty