niedziela, 12 sierpnia 2018

Mavčne stene na cementni malti

  Mavčne stene na cementni malti

Materialni stroški in skrivnosti receptov

Če imate vprašanje o tem, kako mavčne stene s cementom, najprej izvedeti nekaj drugega: kako pripraviti mešanico za to. Da bi razumeli, o čem govorimo, priporočamo, da si ogledate video: pripravite mešanico za omet.
  Mavčne stene na cementni malti

Malter za mavčne stene: proporcije

Poglejmo, kako narediti malto in kakšen pes je potreben za omet. Najboljša za peskanje kariernega peska. Priporočljivo je, da pesek presejemo skozi majhno mrežo (iz postelje lahko uporabite oklopno mrežo). Ko boste izvedli to operacijo, boste odrezali velike kamenčke in kosov gline, ki bi vas med ometom lahko preprečili.
  Mavčne stene na cementni malti

Sestave za mavčne stene ↑

V skoraj pozabljeni preteklosti so bili sestavni deli za izdelavo mavčnih mešanic pesek in cementno vezivo. Zdaj obstaja masa že pripravljenih sestav, katerih formule so obogatene z različnimi modifikacijskimi aditivi. Te komponente vplivajo na plastičnost, adhezijo, stopnjo strjevanja, sposobnost zamrzovanja pri določeni temperaturi. Zahvaljujoč uvajanju modifikatorja omet je primeren za razredčenje in nanašanje. Samo stroški pripravljenih mešanic ometov niso vsi, ki želijo kupiti. Zato podpirajo proračunske sheme popravila in dekoracije raje praktične, poceni cementne kompozicije in najbolj priljubljeni sadni mavec.
  Mavčne stene na cementni malti

Priprava raztopine

Ko so stene v celoti pripravljene za omet, so nameščene ojačitvene mreže in / ali svetilke, lahko naredite malto. Lažje je kupiti suhe mešanice za omet na osnovi cementa, vendar z majhno količino dela je ceneje delati sami. Tehnologija priprave kompozicije je preprosta, glavna stvar je opazovanje razmerij.
  Mavčne stene na cementni malti

Pripravljalna dela

Za izvedbo poravnave sten s cementno malto je treba izvesti več pripravljalnih dejavnosti, kupiti potrebne materiale in orodja, zlasti:
  Mavčne stene na cementni malti

Cementno-peskovna malta

Mnogi potrošniki raje uporabljajo tradicionalno cementno pesek, ki pokriva površine med gradnjo ali popravilom doma. Dolgo se je uveljavil kot močan in vzdržljiv material. Ta ometa se ne boji vlage, zato se lahko uporablja za dekoracijo sten v vsaki sobi, pa tudi za odprta balkona in fasade stavb.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty