wtorek, 14 sierpnia 2018

Opeka v dveh opekah

  Opeka v dveh opekah

Gradnja objektov in objektov

Najpogosteje se takšna opeka uporablja za stene stanovanjskih zgradb, katerih debelina ne bi smela le fizično zaščititi, temveč tudi ne dovoliti prodiranja temperatur v notranjost. Tu boste morali nadzorovati tudi polaganje in pravilen sistem, ki se uporablja na vseh področjih, pa tudi pravilno porabo opeke.
  Opeka v dveh opekah

Gradnja sten hiše

Najpogosteje se zidava uporablja pri gradnji stanovanjskih objektov, čeprav industrijski in trgovski kompleksi občasno uporabljajo ta material. Tukaj je vedno potrebno jasno šteti, kolikšna je potrebna opeka, katero zidavo je treba uporabiti in kateri sistem uporabiti.
  Opeka v dveh opekah

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Opeka v dveh opekah

3. Zidani robovi vzdolž večplastnega sistema za liganje.

Ko multilane jutranje prva vrsta opeke širi na enak način kot v enovrstno - Višek.
  Opeka v dveh opekah

Značilnosti gradbenih opek

Opeka je praviloma izdelana v obliki regularnega paralelepipeda, ima 6 ravnih robov, pri čemer ima vsak par svoj lasten naziv: utor, žlice, postelja. Pri gradnji kapitalskih struktur se najpogosteje uporablja enojna opeka (65 mm) ali zgoščena (88 mm visoka).
  Opeka v dveh opekah

Pripravljalna dela, orodja in materiali

Brez specializiranih orodij in orodij za gradnjo ne morejo storiti. Koliko in kaj je potrebno, si lahko ogledate v spodnji tabeli. Odsotnost enega ali drugega orodja bo upočasnilo delo, zato morate poskrbeti za zalogo vsega, kar potrebujete s seznama:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty