poniedziałek, 13 sierpnia 2018

Opekarska slika na steno

  Opekarska slika na steno

Materiali in orodja, potrebna za delo

Preden barvate opečno steno, morate pripraviti vsa potrebna orodja in materiale. Glede na stanje in vrsto stene (nove ali stare, notranje ali sprednje) boste morda morali delovati:
  Opekarska slika na steno

3. Previdnost pri pripravi je ključ do uspeha.

Površina pred slikanjem mora biti čista. Vse solne lise je treba očistiti s kovinsko krtačo (v nobenem primeru ne uporabljajte kisline!). Očistite steno z milnico in pustite, da se posuši: opeko potrebuje približno en teden, da iz izvora pridobi vso odvečno vlago.
  Opekarska slika na steno

Priprava površine

Ko boste sami barvali opeko, morate poskrbeti za pripravo obdelane površine. To je veliko bolj zapleteno kot postopek neposrednega obarvanja in doseči najboljši rezultat, je treba upoštevati številne zahteve za tehnologijo priprave.
  Opekarska slika na steno

Za kaj se uporablja slikarska opeka?

Seveda sodobni trg ponuja najširšo izbiro opeke v vsej svoji raznolikosti: barvo, obliko, teksturo, velikost. Vendar pa obstajajo situacije, ko je barvanje opeke potrebno.
  Opekarska slika na steno

Priporočila primera

Če ima barvo, je treba najprej izbrati pod ton, s katerim bo stena naslikana kot rezultat. To bo dobilo najbolj podobno senco, ki ste jo izbrali za dekoracijo balkona. Če delo poteka počasi, ni nujno, potem je priporočljivo slikati z mehko čopičem. Na vseh težko dostopnih mestih, vogalih sten in šivov bo previdno slikala. Če je območje stene zelo veliko, lahko uporabite valjček ustrezne velikosti ali pnevmatskega pršila. Slikanje je treba opraviti zelo previdno, tako da zaradi tega ne morejo biti obarvana mesta - lahko povzročijo neenakomeren odtenek na zaključnem sloju in napake v strukturi prevleke.
  Opekarska slika na steno

Z izbiro barve

Opeka ima porozno, grobo površino, poleg tega pa ni izenačena zaradi cementnih spojev. Zelo težko je takšno površino barvati kvalitativno z navadnimi barvami, zato je bila razvita posebna zunanja barva.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty