sobota, 18 sierpnia 2018

Gradnja lesene terase

  Gradnja lesene terase

Kaj je terasa in za kaj je to?

V jedru je terasa nadaljevanje hiše, ki je nanj pritrjena. Oblika in namen območja sta lahko karkoli. Terasa se običajno uporablja kot prostor za sprostitev. Včasih pa opravlja možnost poletne kuhinje ali vrta, odvisno od zasnove.
  Gradnja lesene terase

V hišo pritrdimo teraso ali verando

Življenje v privatni hiši ali državi, ki živi prepričuje: potrebna je terasa. To vam omogoča, da doživite veselje, da ste na prostem, ne da bi se odrekli domačemu udobju.
  Gradnja lesene terase

Spodnja trima lesene terase

Prva faza je spodnji trak. Plošča 150 × 50 mm je nameščena po obodu mesta in pritrjena z mozniki do betona. V "gradu" smo rezali sklepe. Stranske plošče stebrov naredimo za 5 cm daljše od povprečne plošče. Izrezane luknje smo izrezali na obrobni plošči (na mestih pritrjevanja stolpcev), tako da jih kolona vnese z dvema stranskima ploščama in "sedi" na notranji plošči. Imeli bomo "zapletene" stolpce s skoznjimi luknjami.
  Gradnja lesene terase

Terasa in veranda: zakaj so zmedeni?

Nekateri vrtnarji mešajo koncepte "verande" in "terase". Prvič, ugotovimo, kakšna je razlika, ker bomo še naprej razmišljali o značilnostih montiranja le teras. Te stavbe imajo različne cilje in strukturo:
  Gradnja lesene terase

Začetek gradnje - gradnja temeljev

Terasa lahko obstaja kot ločen podaljšek ali ena strukturna celota z stanovanjsko hišo. V primeru, da je hiša zgrajena, je smiselno zgraditi teraso hkrati z zgradbo, ki uporablja en temelj. To je najboljša možnost, saj je celotna konstrukcija verande najbolj stabilna in trajna. Če hiša že obstaja, je zelo realno zgraditi teraso blizu nje na ločenem traku ali stolpcu.
  Gradnja lesene terase

Zunanja lesena terasa

Terasa, izdelana iz lesa, ogrevana z žarki sonca, privlači pogled - vabi na počitek in delajte na svežem zraku. Lastniki terase vedo, kako pomembno je skrbno izbrati zaključna gradiva za gradnjo, izbrati pravi projekt, tehnologijo in natančna gradbena dela.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty