sobota, 18 sierpnia 2018

Polaganje baze v 1 5 opekah

  Polaganje baze v 1 5 opekah

Kako opraviti polaganje "na pol opeke"

Tovrstni opeke se morajo začeti na vogalu stavbe. Preden začnete polagati, ne bo odveč, če boste na podlago postavili hidroizolacijski material. Tisti elementi, ki so prvič zaporedno nameščeni v vsako steno, morajo biti nameščeni tako, da so medsebojno pravokotni med seboj. Nadzor je potreben s pomočjo gradbenega nivoja.
  Polaganje baze v 1 5 opekah

Obstoječe vrste podstavkov, ki jih je mogoče izdelati iz opeke in zaspite

Treba je opozoriti, da se bo naslednja razprava osredotočila na klet, ko so stene končane in klet je izoliran. To je zelo pomembna opomba, saj se med delom lahko spremeni relativni položaj strukturnih elementov.
  Polaganje baze v 1 5 opekah

Preverite horizontalno raven temeljev z vodo

Najprej morate ugotoviti, kako gladko glede na tlorisno površino smo obrnili vodoravno površino temeljev? V ta namen bomo uporabili hidroenergetsko raven in najprej preverili vogale, nato celotno obmoèje na temelju. (med polnjenjem hidravličnega nivoja z vodo poskrbite, da v cevi ni mehurčkov, sicer meritve morda niso točne).
  Polaganje baze v 1 5 opekah

Gradnja kletne stene

In tu, pred vami je že pripravljena podlaga, iztrebljena z nivojem tal. Kaj je naslednje? In zdaj, s pomočjo hidravlične ravni, je treba določiti in označiti vodoravno črto - tako imenovano ničelno oznako.
  Polaganje baze v 1 5 opekah

Brick polaganje

Eden od namenov kleti je zaščititi stene pred vlago. Za te namene izvedite hidroizolacijo. Kot oviro za infiltracijo vlage lahko uporabite klobučevino. Raztegne se na temelju in nato postavlja kletni del.

Kako postaviti opeko z lastnimi rokami

Najprej preverimo nivo na vogalih in diagonale, ki se morajo ujemati, v nasprotnem primeru se bodo pojavile težave pri gradnji sten. Prve izkušnje pri polaganju, kot palačinka - komolca. Presežek raztopine je padel na tla in šive se je mogoče bolj previdno razmazati, vendar sem kmalu obvladal nekaj modrosti in stvari so šle hitreje in bolje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty