czwartek, 16 sierpnia 2018

Vrste toplotnoizolacijskih materialov

Preprečevanje toplotne izolacije tipa

Organski toplotni izolatorji

Organska izolacija je na sodobnem gradbenem trgu široko zastopana. Za njihovo proizvodnjo se uporabljajo surovine naravnega izvora (odpadna kmetijska in lesna obdelava). Tudi v sestavi organskih toplotnih izolatorjev so nekatere vrste plastike in cementa.

Lastnosti izolacije mineralne volne

Mineralna volna je sodobna modifikacija steklene volne in je brez številnih pomanjkljivosti slednje. Izdelan je iz odpadkov metalurške industrije z dodatkom predelanih bazaltnih kamnin. Na voljo v preproge in zvitke različnih velikosti.
  Vrste toplotnoizolacijskih materialov

Ali je mogoče izbrati najboljši toplotnoizolacijski material?

S pomočjo izolacije premikanje molekul zraka, vključno s toplimi, postane nemogoče in zahvaljujoč temu lastnik shrani na materiale, kot so malta, opeka in gazirani beton, s pomočjo katerih so poskušali ovirati izgube "kalorij" doma. Med obratovanjem stavbe bistveno zmanjša stroške ogrevanja. Med gradnjo je pomembno upoštevati predpise o prenosu toplote.
  Vrste toplotnoizolacijskih materialov

Glavni kazalniki in lastnosti izolacije

Naloga vsake izolacije je zagotoviti optimalno izvedbo izolacije. Kaj je toplotna izolacija? To je največje možno zmanjšanje toplotne izgube. Toplotnoizolacijski materiali (vrste in lastnosti) niso brez toplotno varčnih tehnologij, ki zagotavljajo racionalno rabo energetskih virov.
  Vrste toplotnoizolacijskih materialov

Toplotna prevodnost azbesta

Azbest je eden najbolj kakovostnih izolacijskih materialov. Izvleče jo iz depozitov v obliki belih tankih vlaken in se včasih imenuje gorski lan.
  Vrste toplotnoizolacijskih materialov

Materiali iz steklenih vlaken, toplotno izolirani

Je negorljiva, ne težka izolacija z visoko toplotno odpornostjo. Postopek njihove proizvodnje je v mnogih pogledih podoben izdelavi izolacije bazaltne mineralne volne. V proizvodnji uporabljajo iste komponente kot za steklo. Njihova uporaba je razširjena za izolacijo stavb, objektov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty