niedziela, 24 czerwca 2018

Betonski beton v delih

  Betonski beton v delih

Ali je mogoče temeljiti z deli

Pri polnjenju trdne temelje hiše zahtevane količine betona pogosto presegajo več kubičnih metrov. Velika gradbena podjetja rešujejo ta problem s pomočjo težkih strojev - mešalnik in betonsko črpalko, z njihovo pomočjo se raztopina premeša in napolni v opaž. Vendar takšna oprema ni vedno dostopna zasebnim razvijalcem, poleg tega pa na majhnih območjih morda ni dostopnih cest za težko opremo. Mešalec betona bo pomagal delno rešiti problem, vendar so količine raztopine, pripravljene v enem bremenu, omejene. Hkrati imajo gradbeniki vprašanje: ali je mogoče zapolniti temelj v delih? Ali bo to vplivalo na uspešnost lastnosti in moč fundacije?

Delno polnjenje ne zmanjša kakovosti.

Sodobne tehnologije in izkušnje obrtnikov nam omogočajo, da takšno delo opravljamo brez ogrožanja kakovosti. Zato lahko definitivno rečemo, da je to polnjenje temeljev mogoče. V tem članku bomo analizirali nianse takšnih del.
  Betonski beton v delih

O nastavitvenem času betonskih mešanic

Ujemanje je najbolj perfektna stvar, ki se zgodi po polnjenju. Lahko ga opišemo kot postopno povezavo sestavin napolnjene raztopine. Če med temi postopki prekine integriteto, bo betonska mešanica zlomila svojo strukturo.
  Betonski beton v delih

Priprava malte za prelivanje temeljev

Odvisno od oboda sten hiše in globine traku, ki bi morala presegati globino zamrzovanja tal, se lahko zahtevana betonska mešanica izračuna v desetih kubičnih metrih. V primeru samostojne proizvodnje betona postane potrebno ročno ali z elektrificiranim mešalcem betona temeljito premešati vse sestavine zmesi v želenem razmerju.
  Betonski beton v delih

Fundacijo razdelimo na dele

Da bi odgovorili na vprašanje, ali je mogoče temeljiti z delom, se morate najprej odločiti, kako in v katere dele lahko razdelite samo temelje. Nobenega odgovora ni. Obstaja več načinov za razdelitev fundacije:
  Betonski beton v delih

Kako je dosežena visoka moč pri delnem litju?

Ti procesi imajo nekatere razlike, odvisno od tehničnih parametrov samega betona. Postopek določanja betonske mešanice je:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty