wtorek, 26 czerwca 2018

Kvačkanje

  Kvačkanje

Kako pritrditi ojačitveno kletko za temelj

Ker je okost osnova temeljev, katere kakovost določa moč celotne konstrukcije kot celote, je vezava ojačitve in zlasti način izdelave teh del zelo pomembna za določanje kakovosti in zanesljivosti konstrukcije. Moč stavbe in sposobnost prenosa kakršnihkoli vplivov na okolje so neposredno odvisni od tega, kako dobro so povezani ojačitveni elementi: na vrsto ojačitve in njeni količini, ki se uporablja pri polaganju temeljev, načinu vezanja palic.
  Kvačkanje

Kavelj za pletene armature

Kavelj za pletenje armature - naprava, ki omogoča zmanjšanje zahtevnosti dela pri povezovanju armaturnih palic v eni ali tridimenzionalni izvedbi. Kovinski ojačitveni klet se uporablja pri vlivanju monolitnih betonskih konstrukcij: temelj, stene, stropi, opaž. Plesti izvajajo mehko žarjeno žico z visoko duktilnostjo in natezno trdnostjo.

Metode in sheme pletenja

Najprej je potrebno pripraviti vse materiale za vgradnjo, jih po potrebi prenesti na mesto namestitve, poravnati ojačitev in postaviti plastične spone pod njo, ki se ujemajo med armaturo in oplaščenjem in so potrebne, da se posamezni deli ojačitve ne iztisnejo iz betona. Zdaj lahko izdelate snop. Pletilna ojačitev se lahko pojavi na več načinov, odvisno od uporabljenih orodij in materialov.

Metode in metode parjenja armature za temelj

Pri izdelavi tračne podlage za zasebno hišo igra ojačitev za fundacijo zelo pomembno vlogo, odpravlja možnost deformacije med sezonskimi premiki tal in zagotavlja celovitost.
  Kvačkanje

Kako pletati ojačitev za temelj. Kako narediti ojačitveno kletko. Stanovanjske in prostorske vrste okvirov

Gradnja temeljev je proces, ki je dostopen tudi tistim, ki v rokah nikoli niso imeli instrumenta, je treba poznati natančna pravila, kako jo izvajati. Morda eden od najpomembnejših mest pri izgradnji temeljev za vsako strukturo je ojačitev temeljev s kovinskimi palicami.
  Kvačkanje

Rebar vezava

Ko je armatura položena, se začne vezati. Njena tehnologija je zelo preprosta. Potrebno je, da polovico žice zasukate na polovico in ga potisnete pod križno pritrjenimi palicami ojačitve. Glava izvijača se vstavi v nastalo zank, sproži se sprožilec, v nekaj sekundah pa je sveženj pripravljen.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty