wtorek, 26 czerwca 2018

Kako postaviti opaž z lastnimi rokami

Opažni material za kaseto z lastnimi rokami

Ribbonska osnova je še vedno eden najpogostejših načinov za zapolnitev temeljev za prihodnjo strukturo. Načelo je precej preprosto, estrih se vlije na peskano blazino, nato se tvori armaturna kletka in se preliva z betonom. Kateri opaž je za njega bolj primeren?
  Kako postaviti opaž z lastnimi rokami

Kako narediti temeljni opaž

Pomembna faza pri gradnji temeljev - opažni pripomoček. Decking je oblika, v kateri se beton vlije, je nameščen neposredno po pripravi mesta in jarku za podlago. Članek vam bo povedal, kako narediti opaž za fundacijo.

Kako lahko stalno oplaščete temelj s svojimi rokami?

Ta vrsta opažev je ugodna za enostavno namestitev in hitrost gradnje. Po izlivanju betona bo struktura postala sestavni del fundacije. V večini primerov je za takšno nepremično konstrukcijo uporabil material na roki. Glede na različico temeljev, ki se gradijo, je to lahko iverna plošča, vlaknena plošča, polistirenska pena ali kovinski okvir. Druga možnost je stebriček temeljev cevi, kot opažev, v kateri so cevi (kovina, azbest), katerih premer je 150-200 mm.

Za kaj je opaž?

Vsak konkreten delavec bo odgovoril na vprašanje, ali je najpomembnejša opažna opaža. Najprej je treba reči o potrebi po temelju ograje. V tem primeru ni pomembno, v kakšnem materialu bo to storjeno - glavna naloga je, da sovražnika ne zamudite na posesti gospodarja. Kot veste, je ograjo mogoče premagati na tri glavne načine:

Opažni material za trakove

Ko se vgradi opaž za polnjenje tračnega traku, ki je visok 75 centimetrov, morate najprej namestiti vodilne plošče in jih pritrditi s kljukicami. Namestitev je treba opraviti vzdolž črte z napenjalno vrvjo, pritrjeno na dveh koncih.
  Kako postaviti opaž z lastnimi rokami

Prava izbira opažev

Ker je opažni material lahko drugačen, je potrebno izbrati pravo opaž, ki je primeren za določeno konstrukcijo. Če v kleti ni potrebno segrevati, bi bila najboljša možnost odstranljiva lesena ali kovinska oplata. Če je dobro zaščititi klet iz mraza in vlage, je bolje uporabiti stalno oplaščenje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty