poniedziałek, 25 czerwca 2018

Tlakovanje tlakovcev

  Tlakovanje tlakovcev

Materiali in orodja

Na prvi stopnji tlaka je treba jasno razlikovati območje pod območjem ali potjo in določiti njegov namen. Pomagal bo tudi pri izračunu zahtevane količine tlakovcev in robnikov.
  Tlakovanje tlakovcev

Materiali in orodja za polaganje tlakovcev

  • Pesek. Zajemal bo precej peska (več ton), njegova količina je odvisna od območja dvorišča, pa tudi s krajinskimi značilnostmi.
  • Tlakovci (količina je izračunana s strani proizvajalca v kvadraturi).
  Tlakovanje tlakovcev

Urejanje poti in zahteve za njih ↑

Gradnja skladb na lokaciji se začne s podrobnim načrtom. Na skici načrta je potrebno prikazati lokacijo in širino vseh prihodnjih poti: glavne in sekundarne smeri, rekreacijska območja, dostop do garaže ali parkirišča. Na primer:
  Tlakovanje tlakovcev

Tehnologija ročnega polaganja tlakovcev v vrstah

Polaganje tlakovcev v skladu z izbrano shemo. Fragmenti tlakovcev so zloženi v vrstice z najmanjšo odprtino (zelo tesno) z gumijastim kladivom vzdolž napetosti. Potrebno je spremljati raven namestitve. Polaganje je treba opraviti od roba do predvidene drenažne točke z nagibom 1-2 stopinj (to bo dovolj za odtekanje sedimentne vode).
  Tlakovanje tlakovcev

Stroški polaganja tlakovcev

Koliko stane tlakovanje plošč? To vprašanje je postavljeno vsem strankam. Da bi dobili pravi odgovor, morate strokovnjaku pokazati prihodnji kraj namestitve. Strokovnjak nikoli ne bo klical končno ceno, ne da bi se seznanil s tem predmetom, saj je lahko veliko skritih nijans: naklon zemlje, nedostopnost za oskrbo opreme ali gradbenih materialov, zapletena tla, teče skozi komunalne storitve itd.
  Tlakovanje tlakovcev

Polaganje tlakovcev naredimo sami: izbrali smo metodo tlakovanja

Tehnologija ročnih tlakovcev v vrsticah - najbolj dostopna. Fragmenti platna se položijo v vrvici v sklepu, razporejeni ali razporejeni, pri čemer se nova vrstica pomakne glede na prejšnjo polovico plošč. Polaganje začnemo od roba (robnik) in se pomaknite do mesta, kjer bo organizirana drenaža.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty