poniedziałek, 25 czerwca 2018

Betonski estrih v garaži

  Betonski estrih v garaži

Zahteve za tla

Da bi garažna soba v celoti opravila svojo funkcionalno obremenitev, zagotavlja udobje pri popravilu vozila ali omogočanju vgradnje težke opreme, morajo tla izpolnjevati določene zahteve.
  Betonski estrih v garaži

Skupna debelina garažnega dna

Sprejeta standardna debelina tal v garaži je 130-150 mm. Kaj je vključeno v to pokritost? Od dna do vrha so zahtevane plasti, ki tvorijo tla garaža:
  Betonski estrih v garaži

Priprava osnutka osnove. Izdelava in litje estriha

V garaži morate najprej izvesti betonske estrihe. Seveda leži na določeni osnovi, na primer z rafiniranim gramozom (debelina ne manj kot petnajst centimetrov) ali peskom. Nato boste potrebovali hidroizolacijo (običajno za to, polaganje strešnega materiala, gidrostekloizol, polietilenski film v dveh slojih). Pomembno je, da so se robovi hidroizolacije povzpeli na stene. Najprej najprej.
  Betonski estrih v garaži

↑ Zahteve za tla v garaži

Ustvarjanje tal v garaži z lastnimi rokami morate poznati značilnosti določene vrste tal in se osredotočiti na določene zahteve, ki jih navedejo posebnosti njihovega kraja delovanja. Merila za izbiro določene vrste nadstropja so:
  Betonski estrih v garaži

↑ Priprava za betoniranje garaže

Pred izvedbo osnovnih operacij betoniranja tal je potrebno opraviti pripravljalno delo. Niso zapleteni in enostavni pri izvedbi. Če se vgradnja betonskega dna opravi na podlagi tal, je potrebno betoniranje pravilno opraviti tako, da je estrih čim močnejši.
  Betonski estrih v garaži

Napolnite tla v garaži: sprehod

Idealna različica osnove garažnega dna je monolitna armiranobetonska plošča, ki se položi na tla. Tu se naša tla gradijo zelo hitro. Vse, kar potrebujete, je dodaten strošek pošiljanja samega plošče, nekaj pomočnikov in, seveda, žerjava. Tako je tla nameščena hitreje, vendar dražje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty