piątek, 29 czerwca 2018

Zamenjava vodotokov v stanovanjski hiši

  Zamenjava vodotokov v stanovanjski hiši

Kaj je lažje, kar je težje

Število in kompleksnost "problemov" pri zamenjavi dvižnikov je neposredno odvisna od strukture komunikacijskega sistema v hiši in od namena tega dvižnika. Kot celota organizirana inženirska komunikacija v stanovanjski zgradbi daje idejo o naslednjem. video
  Zamenjava vodotokov v stanovanjski hiši

Zamenjava dvigal v hiši - zahteve in predpisi

  • Če želite določiti zaprtje dvižne naprave v hiši strokovnjaku,
  • Obrnite se na stanovanjski urad za dovoljenje za razstavljanje oskrbe z vodo,
  • Da se s sosedi strinjate glede pogojev za zaustavitev oskrbe z vodo in o tem obvestite druge najemnike,
  • Izvedite vsa dela samo med delovnim časom, da bi zmanjšali nevšečnosti za vse prebivalce stopnišča.
Če se strinjate s svojimi sosedami, lahko v hiši spremenite celoten dvižnik, kar bo najboljša možnost. V najslabšem primeru so nadomestne cevi v enem stanovanju. To zagotovo ni tako priročno, ampak kaj storiti? V tem primeru je vložek izdelan iz stropa do tal.
  Zamenjava vodotokov v stanovanjski hiši

Kdo bi moral spremeniti dvižnike v privatiziranem stanovanju

Upoštevati je treba, da poleg lastninske pravice obstaja tudi tako imenovano breme lastnika, kar je potreba po vzdrževanju svoje lastnine v dobrem stanju in plačevanju njegovega vzdrževanja.
  Zamenjava vodotokov v stanovanjski hiši

Kako izbrati material?

V gradbenih skladiščih za vodovodne sisteme so na voljo cevi iz bakra, jekla, polipropilena, kovinske plastike. Prve dve možnosti bo najverjetneje treba opustiti. Voda iz bakrene cevi se šteje kot neprimerna za pitje. Jeklene cevi verjetno ne bodo nameščene samostojno. Bolje je izbrati polipropilen ali kovinsko plastiko.
  Zamenjava vodotokov v stanovanjski hiši

Spreminjanje dvižnika: pravni vidik

Dvižnik je skupna lastnost organizacije za upravljanje (stanovanjski oddelek, stanovanjski oddelek itd.). S to organizacijo je pogodba. Označite glavne točke v vzorčnem dokumentu.
  Zamenjava vodotokov v stanovanjski hiši

Kako je načrtovana zamenjava ogrevanja v stanovanjih in stanovanjskih zgradbah.

Pred pričetkom načrtovane zamenjave grelnikov v hiši bomo pripravili sobo in odstranili vse pripomočke za milo in ril ter vse krhekne predmete za notranjost, da ne bi prišli do umazanije z iskrami in prahom pri rezanju kovine. Ko je vse pripravljeno in voda iz dvižnika je izsušena, kaj naredi vodovodar Zheka, smo posekali dvižni vod in v stanovanju očistili cev za distribucijo vode.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty