poniedziałek, 25 czerwca 2018

Kako kiti stene pod ozadje

  Kako kiti stene pod ozadje

Priprava površine stene za kiti

Glavna stvar - poskrbite, da je površina sten popolnoma čista. Odstraniti je treba masti, barve ali saj. Seveda ne bi smelo biti padajočega sloja mavca, ostankov lestvice, voska ali dela oplaščenja. Sploh ne začnite zamrzniti zamrznjenega stropa in sten. To absolutno ni priporočljivo.
  Kako kiti stene pod ozadje

Kako kiti stene pod ozadje. Priprava zidov

Stene so urejene tako, da so enake, in tako lahko potem lepite tapete na njih. Toda dejstvo je, da je njihovo začetno stanje lahko tako slabo, da je lahko prezgodaj razmišljati o tem, kako zidati zidove, ker najprej morate v njih vtakniti globoke luknje, nato omet in šele nato iti naravnost v kiti. Zato vam priporočam, da se najprej seznanite s svojim prispevkom. Postopek priprave zidov za ozadje, v katerem je jasno predstavljen načrt za delo s stenami, in kit je le eden od korakov.
  Kako kiti stene pod ozadje

Drywall mora biti popolnoma napolnjen!

Včasih ljudje razmišljajo o tem, ali je vredno ometnih suhih zidov, ker je tako gladko? In to je prav, lahko samo šivate šive in začnete z lepljenjem. Vendar pa je treba upoštevati, da se ozadje v tem primeru močno drži. In ko pride čas za spremembo ozadja, jih bo treba lepljivati ​​nad starimi, saj jih je mogoče raztrgati samo s kosi suhih zidov. Da bi se izognili tako neprijetnemu položaju, je priporočljivo predhodno napolniti drywall.
  Kako kiti stene pod ozadje

Načini kiti stene ↑

Za kakovostna popravila je potrebno izvesti postopek gnetenja površin pred končno obdelavo. Če želite vedeti, kako pravilno zidati stene, morate najprej obravnavati načine gnetenja. Obstajajo naslednji načini: začetni kit, kiti svetilnik, končna kita in kiti za razpoke. Vsako od teh metod izvajajo različne vrste kiti in se uporabljajo za posebne namene. Preden vpijete stene za slikanje ali ozadje, morate izvesti začetni kiti in poravnati stene.
  Kako kiti stene pod ozadje

Ali moram zidati stene?

Da, potrebno je, vendar ne vedno. Lahko naredite brez kiti, če boste lepili steklo ali druge debele ozadje, temne ozadje ali imate gladke stene. Kiti pomaga zatesniti vse žlebove v steni, da se gladko in celo. Zato, ko držite debele ozadje, je še vedno bolje, da gredo skozi vse žlebove, in tudi nujno gnetite vogale, ki so pogosto daleč od idealne. Ne morete vtakniti vseh sten, vendar morate še vedno napolniti slaba mesta.

Ko potrebujete popolno enakomernost

Po tem lahko nadaljujete z nadaljnjim delom. Spodaj si lahko ogledate video vaje o pravilnem postavljanju kitov na stene s svojimi rokami z valjčkom. Ta tehnologija je precej redka, vendar je zelo upravičena, ker je veliko lažje delati z valjčkom kot s lopaticami. Toda slednje tudi tu ne bodo odveč, saj bodo morali stati gladko. Včasih je potrebno poravnati vogale sten, tako da je površina resnično popolna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty