czwartek, 5 lipca 2018

Opeka pritličje

  Opeka pritličje

Gradimo klet z lastnimi rokami

Kletna tla so del stavbe, ki je delno ali popolnoma zakopana pod tlemi. Klet je ponavadi opremljen s pomožnimi prostori ali garažo, vendar nekateri projekti zagotavljajo napravo v kleti kopalnice, savne ali celo telovadnice z bazenom. Pri hišah, zgrajenih na majhnih parcelah ali na pobočju, je pritličje preprosto nenadomestljivo - omogoča vam bistveno povečanje uporabne površine stavbe, ne da bi širili gradbišče.
  Opeka pritličje

Optimalna širina kleti pod osnovo

Razmislimo malo, kakšna je optimalna širina temeljev za klet. Če želite to narediti, morate nemudoma storiti rezervacijo glede tehnologije, ki jo boste zgradili na stenah vašega doma.

4. Kako shraniti opečno klet, če je gradnja hiše začasno ustavljena?

Če gradite hišo ne za eno obdobje gradnje in zaradi pomanjkanja sredstev ali hladnega vremena, ste prisiljeni prekiniti gradnjo v fazi pripravljenosti opečne baze, morate poskrbeti za njegovo varnost.
  Opeka pritličje

Dela, povezana z gradnjo temelja

Gradnja kleti z lastnimi rokami zahteva ustrezno konstrukcijo temeljev. Ko delate sami, morate izbirati med trakom in predponami. Globina temeljev je pomembna. Na primer, če je temelj visok 2 metra, potem je njegova globina večja od 15 cm. Po cementni grabi (10 dni) lahko nadaljujete s konstrukcijo pokrova.
  Opeka pritličje

Nekaj ​​besed o pene betonu

Pena beton, kot aeratorni beton, je celični beton. Njihove komponente so nekoliko drugačne. Pena beton je sestavljen iz vode, pene, peska, cementa in različnih dodatkov. Pod tlakom mešanica teh snovi črpamo v posebno obliko.

Značilnosti gradnje kleti:

  • Debelina osnovne plošče od 300 do 500 mm (ponavadi 350 mm)
  • Debelina kletne stene je od 250 mm do 500 mm (ponavadi 300 mm)
  • Monolitna armiranobetonska tla 160-200 mm
  • Armature s premerom 12-16 mm
Stene kleti so zgrajene iz betonskih blokov ali monolitnega betona. Oblikovani so tako, da prenesejo navpične obremenitve, ki izhajajo iz strukture stavbe, in prečne obremenitve iz tal. Na stranske obremenitve vplivajo tip tal, delež vlage, višina stene in potresna aktivnost. Določitev debeline stene je odvisna od projekta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty