czwartek, 5 lipca 2018

Izračun opečnih ograj

  Izračun opečnih ograj

Koliko opeke na kvadratni meter pri gradnji hiše?

- Pred izračunom števila opek, ki bodo potrebni za gradnjo hišne stene, se morate odločiti za debelino bodočih sten. Na primeru standardne opeke BARRUM, velikosti 250 * 120 * 65 mm. V eno opeko lahko postavite debelino stene 250 mm, dve opeki 510 mm, tla opeke 120 mm, eno in pol opeke 380 mm in s tem širina stene, ki je postavljena v dveh in pol opek, bo 640 mm.
  Izračun opečnih ograj
  Izračun opečnih ograj

Oblikovanje stavbe

Pred štetjem števila opek, morate natančno izmeriti obseg zahtevanega ozemlja. Na risbi je treba označiti vse nepravilnosti in mletje. Poleg tega boste morali upoštevati vse značilnosti tal, da kasneje ne boste imeli neprijetnih presenečenj. Poleg tega boste morali takoj kupiti zahtevano količino materiala. Bolj natančno je risanje bodoče ograje, lažje bo, če boste računali količino ne samo opeke, temveč tudi potrošne materiale.
  Izračun opečnih ograj

Namestitev opečne ograje

Običajno gradijo ograje višine do 3,3-3,5 metra: ne le dvorišče, temveč tudi okna v pritličju bodo povsem skrita od radovednih oči. Za gradnjo ograje je zgrajena temelj, ki je nastal iz betona. Odvisno od podnebja in vrste tal, globina temeljenja variira od 0,5 do 1,8 metra.
  Izračun opečnih ograj

Potrošnja opeke glede na način polaganja

Pred pričetkom izračuna je potrebno izmeriti zahtevane posnetke ograje, določiti njegovo višino in debelino. Optimalna višina ograje je od 0,5 m do 3,5 m.
  Izračun opečnih ograj

Brick Number Calculator

Razumno je, da uporabite kalkulator za izračun števila opek, ki hitro določi približno število opek, potrebnih za gradnjo. Ta izračun je primeren pri predhodnih fazah načrtovanja, da se določi obseg in stroški gradnje. Za pridobitev rezultata je potrebno v tabelo vnesti glavne parametre prihodnje stavbe: dolžino, širino in višino; območje predelnih sten, ki upošteva vrata, odstotek zasteklitve fasade, število zunanjih vrat, debelino sten in vrsto opeke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty