wtorek, 3 lipca 2018

Zaporedje za varjenje trate

  Zaporedje za varjenje trate

Klasifikacija varjenih konstrukcij

Obstaja veliko število različnih modelov, ki so predstavljeni na sodobnem trgu gradbenih materialov. To zelo otežuje proces njihove razvrstitve. Vendar jih je mogoče kombinirati glede na nekatere podobne parametre:
  Zaporedje za varjenje trate

Zahteve za varjenje kovinskih konstrukcij

Do danes ima varilno delo svoje lastne odtenke. To je ena stvar, ko se amater ukvarja z varjenjem doma, in to je precej drugo, ko poklicna proizvodnja kovin gre. V drugem primeru bo kakovost dela odvisna od številnih dejavnikov.
  Zaporedje za varjenje trate

Varjenje Najbolj branje

  • Proizvodnja železa in jekla
  • Plastika - proizvodnja plastike, sestave, lastnosti, varivost
  • Tehnološki procesi

  Zaporedje za varjenje trate

Obrat kovinskih konstrukcij in njegova delavnica.

Najpomembnejši del proizvodnje v moderni tovarni kovinskih konstrukcij so montažne trgovine. Tehnologija varjenih konstrukcij je sestavljena iz montaže in varjenja. Seznanimo se s sekvenco izdelave najpogostejših elementov varjenih konstrukcij: tramovi, stebri, trgi.
  Zaporedje za varjenje trate

3. RAZVRŠČANJE METOD ZA JAVO JEKLENIH STRUKTUR

3.1. Krepitev jeklenih konstrukcij se lahko izvede z naslednjimi metodami (slika 1): uvedba dodatnih nenasilnih elementov; uvedbo prednapetih gibkih ali togih elementov z dodajanjem dodatnih razkladalnih elementov (struktur); krepitev zgornjega sklepa konstrukcij in njihovih elementov; razen elementov iz modelov.
  Zaporedje za varjenje trate

Ročni varilec

§ 55. Električni varilec za ročno varjenje 2. kategorije

Značilnosti dela. Vpetje delov, izdelkov in konstrukcij na vseh prostorskih položajih zvara. Ročno obločno in plazemsko varjenje preprostih delov v spodnjem in navpičnem položaju zvarov, ki združujejo preproste dele. Priprava izdelkov in sklopov za varjenje in čiščenje zvara po varjenju. Zaščita hrbtne strani zvarov pri varjenju v zaščitnem plinu. Ogrevanje izdelkov in delov pred varjenjem. Branje preprostih risb.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty